Kategoriat: Ajankohtaista

Esikot Pariisin matkalta Terhin kanssa maaliskuun alussa 2008. Juurihan me siellä olimme!

Ihana aamu. Aurinko paistaa. Merivesi noin 8 astetta, mutta lämpenee nopeasti lisää.

Terveisiä uimasta!

Heräsin seitsemältä, mutta aurinko oli herännyt jo ties milloin. Hyppäsin pyörälleni ja lähdin ajelemaan. Kaupunki oli hiljainen. Vain jokunen harva ihminen oli aamukävelyllä koirineen.

Minun tulee harvoin ajettua enää suoraan Kasarminkatua meren rantaan, sillä siltatyömaan takia rantaa pitkin kulkevaa pyörätietä ei pääse Hietasaareen, vaan on palattava takaisin päin kaupunkia kohtia. Nyt kuitenkin ajoin sinne. Nainen virkapuvussaan ajoi mustalla autolla vankilan parkkipaikalle, oli varmaan töihin menossa.

Vihreä nurmikko on puhjennut kukoistukseen sateiden jälkeen. On ollut kylmä kevät. Mutta joka vuosi on sama juttu: yhtäkkiä kesä on täydessä terässä. Niin varmasti nytkin. Koivut ovat vielä hiirenkorvalla, jossain vasta silmuilla, mutta ei aikaakaan, niin kesä poksahtaa päälle.

Olin meressä nelisen minuuttia. Uin Isä meidän -rukouksella kivelle asti. Herran siunauksen saattelemana kaarsin takaisin kohti laituria. Jatkoin uimista sota-asua siteeraten. Perheenjäseneni ja jotkut muut rukouskohteeni liittyivät seuraani, kun kelluin käsinojista kiinni pitäen laiturin päässä. Aurinko paistoi kasvoilleni.

Rukoilin myös itseni puolesta. Rukoilin, että Jumala varjelisi minua katkeruudelta, itsesääliltä ja muulta mieltäni myrkyttäviltä asioilta, jotka ovat aina tunkemassa minua mustaamaan. Ne ovat valitettavan tuttuja tunteita tällaiselle syntisäkille, joka olen.

Voimistelin pontevasti pukuhuoneessa ylhäisessä yksinäisyydessäni. Kukaan muu ei ollut aikaa tänään uimassa, mutta oli joku jo käynyt, koska uimaovi oli avattu.

Kiersin paluumatkalla kaupungin kautta. Joka paikassa oli siistiä ja puhdasta. Varhaiset työntekijät olivat jo olleet työssä siistimässä toisten sotkut pois kaduilta.

Keitin itselleni hyvät kahvit. Juon nykyisin nescafeeta. Tosin tämän hetkinen purkkini on minulle liian vahvaa; en huomannut ostaessani asiaa. Seuraavaksi ostan miedointa paahtoa. Tämä maistuu hiukan pohjaan palaneelta, mutta hyvää se on sittenkin.

Kahvinjuontini on vähentynyt, tai ainakin kofeiinin kittaaminen, sillä iltaisin ja päivälläkin välillä juon kofeiinitonta kahvia.

Nautin aamupalani, luin Raamattua ja soitin äidilleni. On aika vaihtaa kirkkovaatteet ja lähteä kirkkoon. Uimapukuni liehuu saunan seinällä letkutelineessä nurinpäin kuivumassa.

Siunattua päivää, arvoisa lukijani!