Kategoriat: Ajankohtaista

Ystäväni Inkeri on tehnyt morsiusparille tämän kauniin sydämen, joka koristaa huomenna hääpaikkaa

Kolea sää. Otsikko Laulujen laulusta.

Päivä alkaa olla pulkassa, kuten tavataan sanoa. Monenlaista aherrusta siihen on mahtunut.

Menin yhdeksäksi Kuntokurssimme kanssa erääseen työpaikkaan tutustumaan. Viivyimme siellä vajaan tunnin ja sen jälkeen ampaisin uimaan. Ilma oli hyinen, mutta keväthän on tällaista usein. Jos ei ole liian lämmintä, on liian kylmää.

Onnekseni pyörätie oli puhdistettu lasinsirpaleista matkalla Hietasaareen. Säästyy monet pyöränkumit.

Kaupassa kävin pari kertaa päivän mittaan. Arin luona olin iltapäivällä. Olimme alakerran aulassa lempipaikassamme. Kuuntelimme Cooksonin romaania: omistava ja hallitseva äitimamma luotsaa perhettään tahtomaansa suuntaan. Jatkamme kirjan kuuntelua ensi viikolla.

Vein Arin paidan ja kravatin hänelle sairaalaan sekä kaivoin kaapista muut vaatteet huomiseksi valmiiksi. Menen ennen puolta päivää osastolle auttamaan hänet pukeisiin ja sitten taksilla ajamme yhdessä Palosaaren kirkkoon. Vihkiminen tapahtuu yhdeltä. Hääjuhla jatkuu Stundarsissa, maalaismaisemissa. Arin ajaa takaisin sairaalaan erään ystävämme seurassa.

Tänä iltana tulivat Terhi ja Tatu auto täynnä tavaraa Vaasaan. Heillä on lopullinen muutto Helsingistä parin viikon kuluttua. Nuoripari meni tyttären anoppilaan yöksi. He pistäytyivät hetken luonani ja tarjosin salaattia heille.

Jyrkin perhe taitaa vielä olla tien päällä. Pitkiä ovat nuo nuorten ajomatkat työpäivän päätteeksi!

Kävin saunassa. Jynssäsin itseni juhlakuntoon. Aamulla menen kampaajalle. Kansallispuku on valmiina, pusero ja esiliina silitettynä.

Äsken kirjoitin puheen, jonka pidän hääparille huomenna sulhasen äidin ominaisuudessa. Hyvä, että se on kirjoitettuna; se on hermostuttanut minua alitajuisesti koko päivän. Nyt voin huokaista sen suhteen. Eipä mene jauhot suuhun, kun on mustaa valkoisella.

Huomenna on paitsi Teron ja Karoliinan, myös vanhempieni hääpäivä. Isäni tosin kuoli pari kuukautta sitten ennen heidän 55:ttä hääpäivää, mutta ehkäpä hän teki tilaa uuden parin hääpäivälle? Jospa äitini pitäisi jonkinlaisen puheenvuoron juhlassa ja kertoisi omista häistään! Hän on ainoa hääparin isovanhempi, joka pääsee mukaan häihin. Karoliinan isovanhemmat ovat jo kuolleet, Arin vanhemmat eivät ole matkustuskunnossa.

Siunausta sinulle, arvoisa lukijani!
Saatteeksi Arin ja minun vihkivirsi 462:

1.
Soi kunniaksi Luojan
nyt, virsi kiitoksen,
tuon kaiken hyvän tuojan
ja suojan ainaisen!
Hän, Isä, rakkahasti
ain vaalii luotujaan,
ja kaiken taitavasti
hän ohjaa tuolta taivaastaan.

2.
Hän säät ja ilmat säätää
ja aallot tainnuttaa
ja hyisen hallan häätää
ja viljan vartuttaa.
Hän onneen meidät ohjaa,
myös aikaan vaikeaan.
Sen rakkauden pohjaa
ken pystyy koskaan tutkimaan?

3.
Siis kiitos, Herra taivaan,
kun lahjas meille toit
ja päivän työhön, vaivaan
taas puhtaan leivän soit.
Suo, että ilomielin
myös jaamme leipämme
ja sydämin ja kielin
sua lakkaamatta kiitämme.

Säk. 1 ja 2 Aukusti Waldemar Koskimies 1897. Säk. 3 Ilta Koskimies 1923. Virsikirjaan 1938.