Kategoriat: Ajankohtaista

Te olette maailman valo, sanoi Jeesus. Petrin käsialaa tämä majakka.

Kylmä päivä, vaikka aurinko paistoi.

On ollut työntäyteinen päivä. Miksi kuitenkin tunnen, etten ole tehnyt oikein mitään? Mitä minun pitäisi tehdä, että tuntisin tekeväni jotain? Taidan olla aika pimeä, mitä minuun itseeni tulee: Jeesus minussa on kuitenkin pelkkää valoa!

Tuskin silmäni olivat auki, kun hyppäsin pyörälleni ja huristelin uimaan. Onneksi laitoin hupun pipon lisäksi ja kaulurin kaulaan, sillä sää oli hyisen viileä. Merivesi sen sijaan ei tuntunut sen kylmemmältä kuin yleensäkään. Luonto on vielä aika kuollut, vaikka nurmikot alkavat vähän vihertää.

Tero heräsi kahvia keittämään, mutta ei hän ollut vielä ehtinyt keittää sitä, kun palasin, vaan oli painellut suihkuun. Pidimme aamujutusteluamme, luimme Raamattua pari lukua ja suuntasimme puuhiimme.

Keräilin vapun jäljiltä kaasuilmapallojen riekaleita. Nyt ne kaunistavat ikkunoitani. Delfiinin toinen puoli on ikkunan ulkopuolelle tillistelemässä, toinen puoli sisälle päin.

Vastaavasti Nasun porukka hymyilee olohuoneen yläikkunan aurinkosuojassa ja toinen puoli ilmapalloa takapihalle. Vielä on pari veturia jemmassa, mutta niille on kyllä käyttöä. Olen halkaissut ilmapallot, ja niiden materiaali on mukavan pehmeää käytettäväksi vaikkapa tällaiseen tarkoitukseen.

Arin kanssa suuntasimme jumalanpalvelukseen Ikäkeskukseen. Ari voi hyvin, vaikka yski välillä. Tein pussukkakauppoja päiväkeskuksessa mennessämme. Paluumatkalla jäimme ala-aulaan ja jatkoin kaupantekoa kahvittelumme lomassa. Ari otti nokoset. Tapasin monia tuttuja ja vaihdoimme kuulumisia.

Ystäväni Elisa täytti pyöreitä vuosia tänään. Lähdin onnittelemaan häntä illalla. Vein Marjametsäpeiton n:o 3 hänelle jalkojen lämmikkeeksi. Olen tehnyt peiton 7veljeksen langasta, joten sen kera tarkenee. Kahvittelimme, rukoilimme. Minä sohvailin, Elisa makasi lattialla jalat tuolilla kipeän selän takia, mutta se ei iloamme estänyt: Jumalan lapsen osa on hyvä, koska elämme Jumalan varassa, emme omassamme.

Tero on hoidellut hääasioita tänäänkin ja tavannut veljeään illalla.

Sääkartta näyttää aurinkoista, paitsi juuri häiden aikaan näyttäisi olevan takuuvarma vesisade. Mutta rukoilemme, että pilvet sittenkin väistyisivät ja hääväki pysyisi kuivana.

Tein kuusi pussukkaa tämän päivän aikana valmiiksi ja pistin koneen kiinni loppuviikoksi. Odotan nuorisoamme etelästä luokseni. Rukousaihe onkin, että väki tervehtyisi, sillä kovaa kuumetta on joillakin perheenjäsenillä. Jeesus voi parantaa, tai sitten matkanteko voi estyä joidenkin osalta.

Herra olkoon sinunkin kanssasi, arvoisa lukijani! Virsi 309:

1.
Nyt vielä etehesi,
oi Jeesus, polvistun.
Sun siunauksehesi
ja armoos sulkeudun.

2.
Alusta loppuun johtaa
jos matkalla et saa,
niin vaara heti kohtaa,
voin tieltä horjahtaa.

3.
Vaan lankeemasta estää
mua Jeesus voimallaan.
Näin usko loppuun kestää
ja minut kruunataan.

4.
Ristisi Golgatalla
se voitonlippu on.
Vain siihen katsomalla
saan voittopalkinnon.

5.
Sä meihin taivaan tiellä
Henkesi valo luo
ja kerran luonas siellä
iäinen autuus suo.

Philipp Friedrich Hiller 1767. Suom. Simo Korpela 1900. Virsikirjaan 1938.

Delfiini ikkunassani. Toisessa ikkunassa on Nasu, Tikru ja kumppanit!