Kategoriat: Ajankohtaista

Sinikello n:o 6 ja Hyasintti n:o 5 valmiina!

Aurinkoista, mutta raitista.

Nuorta paria on mukava seurata: he elävät heille tärkeää aikaa nyt. Häät parin päivän päästä ja yhteinen elämä edessä. Kikatusta ja höpöttelyä aikani seurattuani komensin heidät lenkille ja lankaostoksilla, ja iloisesti he lähtivätkin.

Aamu-uinti käynnistää päiväni ihanasti. Pyöräilin sirpaleita väistellen Hietasaareen. Pakko ajaa tuota lasinsirureittiä, sillä uutta siltaa rakennetaan vielä, eikä sen kautta saa ajaa pyörällä. Toivon sydämestäni, että pyöränkumit pysyvät ehjinä.

Arin kanssa olimme ala-aulassa jälleen. Kuuntelimme koiratarinoita, jotka ovat hauskoja ja Ari nauttii niistä. Leikkasin Arin tukan, vaikka eipä siinä ollut paljon leikkaamista: pari karvaa korvan päältä ja niskasta. Viime kerralla tein perusteellista työtä. Arin tukka kasvaa tässä vaiheessa PAIKOITELLEN.

Vein lisää pussukoita kahvilan myyntikojuun. Kolme sieltä oli myyty ja olin tietysti oikein iloinen siitä.

Tarkoitukseni on pitää pienoinen puhe Teron ja Karoliinan häissä, mutta en ole vielä tehnyt sitä. Olen tosin rukoillut, että jotain järkevää tai pelkästään hauskaa osaisin sanoa. Yhden laulun aion laulaa; sen saman, minkä toistenkin lasten häissä.

Olen ommellut Arille pari paitaa. Tai siis tehnyt paidoista Arille sopivia: avannut ne selästä lapaluihin asti ja laittanut pari tarraa selän puolelle. Etupuolen olen ommellut kiinni. Sellainen paita on helppo pukea Arin ylle. Paita ei retkota edestä, kun se on kiinni. Napit saavat olla koristeena.

Eilisiltana säikähdin mahdottomasti: roisto on hiipinyt asuntooni! Istuin tässä koneella, eikä asunnossa pitänyt olla muita. Yhtäkkiä kuulin varovaisia askelia takaani. Ovea raotettiin varovasti ja samassa se läiskähti kiinni! Melkein sain halvauksen.

Käännyin varovasti nähdäkseni konnan silmästä silmään. Lattialla makasi raskas tempur-patja mustassa muovisäkissä! Se oli kallistunut, kunnes työnsi kaatuessaan oven kiinni. Tänään tungin patjan komeroon. Liika sydämentykytys on epäterveellistä.

Siivosin aamupäivällä. Kannoin matot ulos ja pesin lattiat. Tuntuu mahtavalta sen jälkeen, kun siivous on takana. Kun se on vasta edessä, ei tunnu yhtään mahtavalta.

Petri pyörähti syömässä ruokatunnillaan iltapäivällä. Tero ja Karoliina tulivat sen jälkeen. Nyt he ampaisivat askartelemaan ja sitten pitäisi olla kaiken valmiina häitä varten.

Lauantaiksi on luvattu sadetta. Rukoilemme, että saderintama väistyisi, jos mahdollista. Onneahan se tietää, jos hääpäivänä sataa, joten samapa tuo. Pääasia, että Jumala saa siunata nuorten yhteisen elämän.

Danilo Valla sanoo tämän päivän tekstissään osuvasti:
"Meidän tulee lukea Raamattua,
ei tulkita sitä."

Aamen. Näin me teimme tänäkin aamuna Teron kanssa ja eilisiltana Teron ja Karoliinan kanssa. Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja se tekee työtään meissä ja on myös henkivalloille merkkinä, kun ne kuulevat Sanaa luettavan. Psalmin jakeita sinulle, arvoisa lukijani, lopuksi:

Tämä on Herran portti,
josta vanhurskaat saavat käydä.

Minä kiitän sinua siitä, että kuulit minua
ja pelastit minut.

Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät,
on nyt kulmakivi.

Herra tämän teki,
Herra teki ihmeen silmiemme edessä.

Tämän päivän on Herra tehnyt,
iloitkaa ja riemuitkaa siitä!

118:20-24

Sininen ei ole ollut minun värini, mutta huomaan, että pidän monista sinisistä asioista!