Kategoriat: Ajankohtaista

Iltapäivällä keväistä! Otsikko 2 Tim 2:19. jakeesta.

Miksi rikkinäisten, ehkä likaisten karkkipapereiden ja suklaapötkypaperien löytäminen on ikään kuin antoisampaa kuin ehjien, puhtaiden paperien?

Joudun pesemään likaisen dajm- ynnä muun paperin. Se voi olla halki tai reunasta rikki. Kuivaan ja litistän sen suoraksi kirjan välissä, ompelen tai mahdollisesti silitän sen liimakankaaseen kiinni. Ompelen muovin sen päälle tai liimaan kontaktimuovin siihen kiinni. Ompelen vetoketjun yhdessä kauniin vuorikankaan kanssa paikoilleen.

Jännittävin vaihe on se, kun käännän pussukan oikein päin: miltä se todella näyttää valmiina? Näen käteni työn, saan ikään kuin palkan työstäni. Arvottomasta roskasta tuli kaunis, käyttöön kelpaava tuote! Koska olen nähnyt vaivaa sen eteen, se on minulle arvokas ja kaunis.

Tunteekohan Jumala samanlaista iloa, kun hän saa poimia rikki menneen ihmislapsen suojaansa? Kun lapsi suostuu Isän pestäväksi, korjattavaksi ja autettavaksi, mahtaako Jumala hyristä tyytyväisyydestä ja myötätunnosta?

Jumala ei voi auttaa sellaista, joka on itse mielestään viisas, hyvä ja riittävä. Vain sairas tarvitsee parantajaa.

Raamattu opettaa meitä 2 Timoteuskirjeessä, jakeesta 14 eteenpäin:

"Pyri kaikin voimin osoittautumaan Jumalan silmissä luotettavaksi työntekijäksi, joka ei häpeä työtään ja joka opettaa totuuden sanaa oikein.

"Vältä epäpyhiä ja tyhjänpäiväisiä puheita, sillä niiden puhujat menevät jumalattomuudessa yhä pitemmälle ja heidän oppinsa leviää kuin syöpä. Heitä ovat Hymenaios ja Filetos, jotka ovat eksyneet pois totuudesta ja väittävät, että ylösnousemus on jo tapahtunut. Näin he saattavat joidenkin uskon luhistumaan.

Mutta Jumalan laskema perustus pysyy lujana, ja siinä on merkkinä nämä sanat: "Herra tuntee omansa" ja "Luopukoon vääryydestä jokainen, joka lausuu Herran nimen".

"Suuressa taloudessa ei ole vain kultaisia ja hopeisia astioita, vaan myös puusta ja savesta tehtyjä. Toiset on tarkoitettu arvokkaaseen, toiset arkiseen käyttöön. Siitä, joka puhdistaa itsensä kaikesta tuollaisesta, tulee arvokkaaseen käyttöön sopiva astia, pyhitetty, isännälleen hyödyllinen ja kaikkiin hyviin tarkoituksiin käyttökelpoinen."

Hyvää yötä, arvoisa lukijani! Jeesus meitä kaikkia hoitakoon!

jk. 50 kyykkyä oli liikaa mummoihmiselle eilen kuntotestissä: portaiden nousu, istuutuminen ja ylösnousu on ollut tänään tuskallista jalkapökkelöilleni!