Kategoriat: Ajankohtaista

Nivalan kirkko seurakuntakodilta kuvattuna. Vävyn ottama kuva ilmeisesti.

Kiitos arvoisat lukijani teille, jotka rukoilitte perhekuntani puolesta viikonloppuna!

Jumala kuuli kaikki rukoukset ja vastasi niihin yli odotusten.

Sää oli tyyni ja poutainen. Ennen ja jälkeen isäni hautajaistilaisuuden sää oli kylmä ja märkä, mutta lauantaina se oli paras mahdollinen.

Kokoonnuimme lähisuvun kanssa siunauskappelille, arkku avattiin, veisasimme virren, jonka yksi veljistäni aloitti spontaanisti. Isä hyvästeltiin, arkku suljettiin. Ajoimme kirkon pihaan ruumisauton perässä.

Pystyin lukemaan itse lauseen, jonka olin kirjoittanut isälleni. Olin jättämässä viimeisen jäähyväisen isälle neljän lapsemme, miniän, vävyn, lapsenlapsen ja miniöityvän morsiamen seurassa. Vain Ari puuttui viereltäni, mutta en ollut sittenkään yksin.

Kuljimme tilaisuuden jälkeen arkun perässä hautausmaalle. Kuusi kantajaa lapioivat haudan kiinni, kun arkku oli laskettu hautaan. Suvun miehet vaihtoivat lapiomiestä välillä ja hautakumpu oli pian valmis.

Miehet levittivät kummulle havunoksat, jotka veljeni oli poikansa kanssa hakenut kotimetsästä. Iso kuusi oli kaadettu sitä varten. Päälle laskimme kukkaseppeleet ja haudasta tuli kaunis.

Muistotilaisuudessa luin adressit ja Terhi avusti minua ja luki osan niistä. Pidin myös puheen. Isäni lapsuudenystävä muisteli isää ja heidän lapsuuttaan.

Elän siinä toivossa, että näen isäni taivaassa kerran, ottamassa minua vastaan Jeesuksen seurassa.

Flunssani on pysynyt jotenkin kurissa Buranan ja Finrexin avulla. Huomenna menen kuntokurssille ja kenties palaan jonkinasteisesti arkeen. Tulevana lauantaina menen tätini hautajaisiin, jos voimani riittävät.

Oloni on epätodellinen. On vaikea käsittää, että isää ei enää ole.

Tulin junalla kotiin tänä iltana. Tekemistä olisi, mutta sen sijaan katsoin Kultalampi-elokuvan. Oli saatava muuta ajateltavaa.

Monenlaisia ajatuksia on mielessä, mutta en osaa niistä kertoa enkä asettaa niitä loogiseen järjestykseen. Toivotan vain hyvää yötä, Jeesus myötä seuraavan virren sanoin:

1. Tule kanssani Herra Jeesus
tule siunaa päivän työ.
Tule illoin ja aamuin varhain
tule vielä kun joutuu yö,
tule vielä kun joutuu yö.

2. Tule askele askeleelta,
minun kanssani kulkemaan.
Sua ilman en saata olla,
pysy luonani ainiaan,
pysy luonani ainiaan."

Virsi 548

Isän ja äidin 15 lastenlasta lauloivat. 8 poikaa ja 7 tyttöä, 11-29 vuotiaita kaikki.