Kategoriat: Ajankohtaista

Ystävältäni saatu kynttilä kirjaesittelyssä Nivalassa reilu vuosi sitten. Se palaa kauniisti.

Hyytävä tuuli mereltä. Aurinkoista muuten. Otsikko Psalmista 97.

Aika kuluu hautajaisia odotellessa, itsekseni virsiä hyristessä.

Tuuli oli kolkko, suoraan pohjoisesta, mikäli tajuan ilmansuunnista jotakin. Pistin uimalakin ja pipon päähän, kun menin avantoon. Ei päätä palellut eikä muutenkaan, kun vedenrajassa ei tuullut.

Matkalla otin kuvan tuosta Crescent-moposta, vai oliko se sen merkkinen? Luulen, että juuri tuollaisessa äitini ja isäni huristelivat 1960-luvulla minä ja isoveli takatuupparissaan. Tosin en muista niistä ajeluista mitään, mutta otanpa selvää.

Kaikilla elämääni liittyvillä asioilla on tästä lähtien uusi perspektiivi: isää ei enää ole. Hänestä pitää puhua oli-muodossa. Tosi kummallista.

Menin Arin luo iltapäivällä. Hän voi onneksi hyvin ja oli terävänä. Osaston aulassa pidettiin virikehetkeä. Mukana oli runsaasti osaston potilaita omaisineen. Hoitaja soitti levyltä musiikkia ja jotkut vähän kommentoivat. Lupasin mennä ensi kerralla kitarani kanssa parin viikon päästä.

Yksi kappaleista oli Herra kädelläsi -virsi. Siitä monet pitivät, minä myös. Tosin sitä veisataan niin paljon, että se on menettänyt vähän viehätystään minulle.

Me omaisetkin saimme pullakahvit. Oli erinomaisen hyvä pulla, jossa oli voita ja sokeria päällä. Arin teki selvästi mieli kahvia ja pullaa, mutta hän joutui taas vain haistelemaan. En halua edes ajatella sitä, että hän joutuu seuraamaan aina sivusta toisten syömisiä.

Tein tietysti pienoisia pussukkakauppoja ohimennen. Joka päivä ompelen lisää. Ei kahta samanlaista, ja se juuri on tässä puuhassa mukavaa. En tee liukuhihnatyötä sikäli, että toistaisin samaa, vaan haluan nähdä uusia, kauniita, erilaisia pussukoita. Iloa silmille, kauneutta sisimpään.

Kävin saunassa iltamassa. Join saunakahvit päälle. Illan olen soitellut puhelimella, lukenut Pappilaa, ommellut, lukenut Raamattua, syönyt salaattia.

Kiitän esirukouksista minun ja perhekuntani puolesta sinua, joka olet rukoillut! Rukoukset on kuultu ja ne kuullaan edelleen. Ole siunattu, arvoisa, tärkeä lukijani!

Toivotan hyvää yötä näillä virren 552 sanoilla:

1.
Mua siipeis suojaan kätke,
oi Jeesus, Herrani,
suojassas suo mun olla,
jos kuinka kävisi.
Sä kaikeks tule mulle
valollas, neuvoillas,
suo joka päivä elää
mun yksin armostas.

2.
Suo anteeks kaikki synnit,
puhdista verelläs,
luo minuun uusi mieli,
pyhitä Hengelläs.
Ja meidät suuret, pienet
sun sulje suojahas,
yö rauhainen suo meille,
oi Jeesus, laupias.

Lina Sandell 1865. Suom. 1900. Virsikirjaan 1938.

Vanhoissa mopoissa kuten vanhoissa ihmisissäkin on kauneutta ja ajan patinaa.