Kategoriat: Ajankohtaista

Talven kauneutta Onkilahdella

Ihana talvinen päivä. Mukava uimakeli. Otsikko Psalmista 16.

Ilta pyörähti pitkälle ennen kuin ennätän koneelle. Kuuntelin Päivin pesulaa ja päättelin langanpäitä 7-Veljespeitosta.

Viime yönä en nukkunut hyvin. Sain unen puoli kolmelta, heräsin parin tunnin päästä ja luulin, että on aamu, vaikka ei ollut. Nukuin ja nousin kellon soittoon puoli kahdeksalta. Olin virkeä, mikä oli kumma juttu.

Vaa`alle hyppäys mahdollisimman kevein asuin. Paljonkohan silmälasit painavat? Niitä en voi ottaa pois, kun en sitten näe, miten mahdottoman alas viisarit ovat häveten joutuneet laskeutumaan. Olen sangen tyytyväinen ja kiitollinen painon laskuun kuten myös nykyiseen ruokavaliooni. Syön paremmin kuin koskaan!

Suloisessa talvisäässä oli hauska kipaista Triangelin ihmisten kanssa palaveriin. Myös opiskelija oli paikalla, vanha tuttu hänkin, joskaan ei vanha. Teimme yhteistyössä arvion tilanteestani sekä lätkäisimme mustaa valkoiselle ja nimet alle. Perästä kuuluu, mutta kuukausia kuluu.

Toivon, että löytyy sopiva porukka parin kuukauden liikuntasessioon, johon aion osallistua. Se olisi maalis-huhtikuussa, mutta ellei ole tulijoita tarpeeksi, homma peruuntuu. Kerron myöhemmin asiasta, jos siitä tulee totta.

Tapasin sukulaissielun Triangelin odotushuoneessa. Liki piti, että maltoin mennä viralliseen tapaamiseen ollenkaan. Juttelimme nuoren, mukavan naisihmisen kanssa elämästämme ja meillä oli paljon yhteistä. Hän selviää elämässään, hän oli sitkeä ja sinnikäs, kaunis nainen. Neuvoin hänelle kuvioneuleen tekoa ja tietysti esittelin pussukoitani. Oli mukava kohtaaminen!

Kävelin Triangelista uimaan Hietasaareen. Ihanteellinen sää kaikin puolin! Pukuhuoneessa ei ollut aluksi muita, joten sain kuivatella itseäni aivan rauhassa.

Kävin kotona kääntymässä, syömässä ja tekemässä eväitä. Ompelin muutaman vaiheen pussukoita ja lähdin Arin luo. Soitin ja pyysin laittamaan Arin tuoliin. Siinä hän istuikin, kun menin. Siirryimme aulaan, jossa oli tällä kertaa lähes ruuhkaa.

Kehittelin meille paikan parvekkeen oven pielestä. Siinä oli valoisa kohta, kun aurinko paistoi kirkkaasti. Siirtelin pyörätuoleja pois edestä. Kuvassa Ari on oikealla puolellani ja itse istun keinussa tyhjien pyörätuolien ympäröimänä. Ikkunoilla on kukkasia, jotka varmaan pian puhkeavat kukkaan.

Tv oli päällä, mutta Arilla ja minulla oli kuuntelulaite Arin korvan vieressä ruuvista roikkumassa kengännauhalla. Ari nukkui melkein koko ajan, yli kaksi tuntia. Tai sitten hän vain piti silmiä kiinni, sillä kyllä hän ne heti avasi, kun liikahtelin keinussani. Minä kuuntelin vuoroin tv:ohjelmaa, vuoroin Raamattua ja kudoin hihaimia itselleni.

Hoitaja tuli auttamaan Arin vuoteeseen ja pian sen jälkeen lähdin kaupan kautta kotiin.

Kuuntelin Helena Kärkkäisen kolmannen haastattelun Päivin pesula -ohjelmassa. Helenan kirja, "Täydelinen", kertoo täydellisyyden tavoittelijasta, jota aihetta varten Helena on haastatellut lukuisia ihmisiä tutkimustaan varten. Hän on lajitellut kyseiset henkilöt ryhmiin:
-suorittaja
-priimus
-sylitön
-"Pelle Peloton", eräänlainen keksijä
Muitakin oli, mutta en muista mitä.

Löysin itsestäni aika runsaasti joka lajin tyyppiä, ja varmaan itse kullakin on jotain näistä ominaisuuksista.

Minua suorastaan nauratti, kun hän kertoi Pelle Peloton -tyypistä. Tällä on aina jokin projekti vireillä ja uusi jo alkamassa ennen kuin edellinen on lopussa. Hmmh. Jotain tuttua siinä oli ;)

Ihana kirjasto-Eve tilaa minulle luettavaksi vasta ilmestyneen Taivas on totta -kirjan. Siinä pieni poika kertoo taivaskokemuksestaan. Kirja on kuulemma hyvin vaikuttava. Odotan innolla sen lukemista.

On myöhä, aika mennä nukkumaan. Herra siunatkoon sinua, arvoisa lukijani!

jk. Sain tänään kortin Espanjasta rakkailta ihmisiltä!
jk. Veljeni vanheni tänään vuodella, onnea hänelle: perässä tullaan!

Rouva itse nautiskelee miehensä seurasta osaston aulassa ja ihailee kookasta PORSLIINIKUKKAA