Kategoriat: Ajankohtaista

Tämän päivän karkkipussukat. Pipot tarjouksesta ensi vuoden joulupaketteihin. Kaksi vauvanpeittoa valmiina.

Pakkasta noin -25 astetta. Päivällä vähän aurinkoista, viimaa.

Ahaa, vauvoja tulossa Hakkolan perheeseen, kun vauvanpeittoja on tekeillä. Niin ei liene kuitenkaan asian laita. Olemme Arin kanssa jo liian vanhoja, aika on ajanut ohitsemme.

Minun tekee mieleni leikkiä väreillä, kokeilla erilaisia kuvioita ja tehdä käsilläni. Eiköhän peitoille käyttäjä löydy.

Ilahduin, kun eilen Arin osastolta sain ison pussin karkkipapereita. Niistä olen vääntänyt tänään kuvan pussukat. Harmittaa, kun pusseja kääntäessäni ohut paperi reikääntyy helposti. Koska päällä on kristallimuovi, ei reikää voi korjata jälkeen päin. Täytynee ostaa kullan värisiä sydämiä tai muita kuvioita. Tänään laitoin vikakohtaan hevosen kuvia. Hevostyttöjen pussukoita siis.

Kävin kaupassa päivällä, palautin pullot ja ostin ruokaa. Löysin kuvan viisi pipoa yhden pipon hinnalla, eli poistohintaan siis. Lämpimän oloisia päähineitä jollekin, jonka päätä palelee.

Hiukan minua kiusaa, kun en saa tartutuksi kakkoskirjani korjailuun ensinkään. Riiviö-ystäväni lohdutti, että ei väkisin. Ja että kirja muhii sillä aikaa, kun minä teen muuta mielekästä. Toivon niin. Jumalan kirja tästäkin on tulossa, joten eiköhän hän hoitele homman ajallaan.

Uimaan en ole ehtinyt. Aika kiitää hirmuista vauhtia, minulla ei ole minkäänlaisia ajankuluvaikeuksia. Olenkohan tullut vanhaksi ja hitaaksi, vai onko kyseessä ajan nopeutuminen? Arin luonakaan en käynyt tänään.

Chambers kirjoitti eilen kehon hallinnasta seuraavaa:

"Uusien tapojen omaksuminen on vaikeaa, kunnes siihen pääsee sisään. Silloin kaikki tilanteet auttavat kehittymään oikeaan suuntaan. On hyvä istua viisi minuuttia hiljaa tekemättä mitään. Siinä huomaat helposti, miten vähän pystyt itseäsi hallitsemaan.

"Uutta tapaa omaksuessa on elintärkeää saada ensin keho hallintaan. Paavali sanoo:
`Kohdistan iskut omaan ruumiiseeni ja pakotan sen tottelemaan, jottei itseäni lopulta hylättäisi, minua, joka olen kutsunut muita kilpailuun.`

"Luonnollinen ihminen on yhtä lailla Jumalan luoma kuin uusi ihminen Kristuksessa, ja uuden ihmisen täytyy tulla näkyviin luonnollisen ihmisen kuolevaisessa ruumiissa." -Jumalan täyteydestä.

Tänään Chambers puhuu puolestaan ajatusten hallinnasta samassa kirjassa:

"Ajatustemme kulku määräytyy pitkälti tottumuksen mukaan. `Tulkoon teidän lempeytenne (siis itsehillintänne) kaikkien ihmisten tietoon.` Itsehillintä ei ole muuta kuin henkinen tottumus, joka hallitsee ruumista ja ajatuksia. Se on Herran läsnäoloa, sillä `Herra on jo lähellä.`

" - - Jumala ei anna meille ruumiillisia ja henkisiä tottumuksia, vaan hän antaa meille mahdollisuuden muodostaa sellaisia tottumuksia kuin tahdomme. Hengellisillä alueella meidän on omaksuttava tottumus ajatella jumalallisesti."

Tekstiä lukiessa on todettava, että tahtoa minulla kyllä on, mutta voimaa ei ole toteuttaa aina ja kaikkea sitä, minkä hyväksi ja oikeaksi tiedän. On siis pyrittävä kohti täydellisyyttä, ja suostuttava siihen, että riitän, vaikka en saavutakaan täydellisyyttä. Jeesus on täydellinen. Häneen turvautumalla Jumala näkee minut Jeesuksen kautta ja sen takia olen pyhä, täydellinen ja kelvollinen menemään ja olemaan Jumalan pyhien kasvojen edessä.

Keittelen kofeiinitonta kahvia kupposen ja katson erään filmin, jos se osoittautuu mielenkiintoiseksi.

Siunausta viikonloppuusi, arvoisa lukijani!

jk. Reilut viisi kiloa olen karistanut kannoiltani ja olen sangen tyytyväinen ja kiitollinen! Toivon, etteivät kilot tule vastaan enää ikinä.

Luonnon taideteos. Onneksi ei ole kuitenkaan minun pyöräni.