Kategoriat: Ajankohtaista

Pakkasta reippaasti, mukavahko sää. Otsikko psalmista 37

Vaalitulos tuntuu samanlaiselta kuin aikoinaan Lordin Euroviisuvoitto. Tosin kahdesta vielä pääsemme valitsemaan, mutta mikä on isänmaamme tulevaisuus ja kohtalo?

Olin Arin luona. Harmittelen hienoja kuvia, joilla halusin opastaa henkilökuntaa saamaan Arin tuoliin, mutta ei niistä ole ollut apua. Olin itse jo tänään kohtalaisen hyvässä kunnossa, joten Ari pääsi istumaan, kun sitä halusi.

Onhan toki nostoliina ja laite, joilla homma hoidetaan. Ei siis väliä, onko Ari väsynyt tai vetelä, sillä ei hän muutoinkaan voi itseään auttaa. Istumaan hän toivoi pääsevänsä, ja pääsi myös, sillä Arin vointi ja tervehtyminen jälleen tulehduksen ja kuumeen jälkeen on minulle a ja o.

Pari tuntia istuimme Arin kanssa aulahuoneessa. Kuuntelimme Raamattua, minä virkkasin ja join kahvia. Ensimmäisen puoli tuntia Ari tosin yski, joten en tehnyt muuta kuin auttelin häntä. Sen takia Arin tuolissa istuminen onkin niin tärkeää, että hän saa yskityksi, ja lima nousee pois.

Laitoin Arin vuoteeseen ja hieroin hänen jalkansa. Hän hengitti oikein rauhallisesti ja tasaisesti, oli nukahtamaisillaan, kun lähdin pois. Rukoilimme sitä ennen ja Ari oli onnellisen näköinen, kuunteli Raamattua ja alkoi nukkua luultavimmin. Tätä on minun onneni, ei sen tarvitse tämän ihmeellisempää olla kuin oman rakkaani hyvinvointi!

Ystävä soitti, juttelimme pitkään.

Tänään klo 21.30 taitaa tulla Päivin pesula -ohjelma deistä. Siinä haastateltaneen Riitta Lemmetyistä kolmatta kertaa, ja aion kuunnella sen. Viimeksi se oli äärettömän hieno ohjelma.

Jumala on vielä valtaistuimellaan. Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Kukin kansa kulkee tietään, ja kun syntien mitta tulee täyteen, tapahtuu jotain. Ei sen takia, että Jumala kostaisi, vaan koska ihmisen eteen vaan kiertyvät hänen kättensä työt. Ei ole epäilystä, millaisia ovat meidän kansamme kätten työt olleet parin viime vuosikymmenen ajan:
-luopumista Jumalasta ja Raamatun sanasta
-sen johdosta laittomuutta, väkivaltaa, pahoinvointia ja muuta sellaista.

Kun Joona meni Niiniveen oltuaan valaan mahassa 3 vuorokautta, ja julisti: tehkää parannus ja kääntykää Jumalan puoleen, ihmiset katuivat ja kääntyivät. Hävitys ei tullut. Se tosin tuli muutama vuosikymmen myöhemmin, mutta sillä kertaa se ohittui.

Kunpa mekin kansana kääntyisimme takaisin Jumalamme puoleen! Hän ei mitään niin halua kuin armahtaa ihmisen, joka palaa hänen luokseen.

Psalmi 36 olkoon rukoukseni tänä iltana, ja kenties myös sinun rukouksesi itsemme ja kansamme puolesta. Sillä ei ole yhden yhtä synnitöntä, vaan kaikki me olemme syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla:

Pahuuden ansat ja Jumalan apu
1
Laulunjohtajalle. Herran palvelijan Daavidin psalmi.
2 Synti kuiskii väärintekijän sydämessä
niin ettei hän enää pelkää Jumalaa.
3 Synti kiehtoo hänen silmänsä
niin ettei hän näe eikä vihaa vikojaan.
4 Hänen sanansa ovat pahat ja petolliset,
hän hylkää viisauden ja toimii väärin.
5 Vuoteessakin hän punoo juoniaan. Hän on tiellä, joka johtaa harhaan, pahaa hän ei kaihda.

6 Herra, sinun armosi on avara kuin taivas,
pilviin ulottuu sinun totuutesi.
7 Vanhurskautesi on vuoria korkeampi
ja oikeutesi kuin syvyyksien syvyys.
Ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra.
8 Ihmeellinen on sinun armosi, Jumala!
Sinun siipiesi suojaan
rientävät ihmislapset.
9 Sinä ruokit heidät talosi runsain antimin
ja annat heidän juoda ilosi virrasta.
10 Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon.

11 Herra, suo armosi ja hyvyytesi
niille, jotka tuntevat sinut
ja joilla on vilpitön sydän.
12 Älä anna ylpeän minua tallata äläkä pahan karkottaa minua kodistani.

13 Katso, tuonne ovat kaatuneet vääryydentekijät! Heidät on lyöty, he eivät voi nousta.

Herra olkoon sinun kanssasi, arvoisa lukijani, kuten jokaisen suomalaisen kanssa!