Kategoriat: Ajankohtaista

Sää talvinen, luminen, ei aurinkoa näkynyt

Tänään ei ole nuhaa ja huonoa oloa puuttunut, mutta ei myöskään onnen hetkiä ja iloa.

Ilo ja onni tuli siitä, kun olin Arin luona ja hän voi hyvin. Kiitän Jumalaa siitä ylenpalttisesti, ja sinäkin, joka luet, voisit lausua kainon kiitoksen, tai miksei muhkeankin, Jumalalle.

Menin autolla, kävin kaupassa samalla. Ostin kakuntekotarvikkeita, sillä viikonloppuna olisi tarkoitus vähän pirskotella, siis pitää pirskeitä kihlaparia ajatellen.

Onneksi minulla on huomenna terveystarkastus Triangelissa. Kenties tarvitsen antibioottikuurin, sillä oloni on sitä luokkaa. Ei mene valkosipulilla eikä muilla tehoaineilla tiehensä.

Päivän huippu oli Päivin pesula -ohjelma deissä. Vähän vahingossa kuuntelin sitä, kakkososa tuli tänään Riitta Lemmetyisen haastattelusta. Ensi maanantaina kolmas osa.

Oli huikeaa tarinaa. Riittä lähti 18 vuotiaana Saksaan Maria-luostariin, oli siellä 19 vuotta, tai sitä luokkaa. Hän lähti luostarista, ja on sen jälkeen kirjoittanut kaksi kirjaa Mariannen kanssa, joka kapusi samaan aikaan muurin yli.

Nyt on luettava nuo kirjat! Riitta kertoi henkisestä väkivallasta, omasta sopeutumisestaan normaaliin elämään. Monia viisauksia hän laukoi dein ohjelmassa.

Hän sanoi, että Martti Luther lähti 1500-luvulla luostarista, Maria-sisaret jatkoivat siitä. Pohjana on katolinen ankara kuri ja lain opetus. Armoa ei tunneta, vaan joka viikko esim. Riitta sai kuulla, millainen hänen pitäisi olla, mutta hän ei ole. Ja hän yritti kitkeä syntejä itsestään.

Riitan puheenvuorossa tuli kirkkaasti lain ja evankeliumin merkitys ja tarkoitus esille. Olipa valtava ohjelma! Kuuntelin melkein henkeäni pidätellen.

Kohta ei taas henki kulje, vaikka en pidättelekään, kun nenäni menee tukkoon ja lukkoon. Suolahuuhteluita olen harrastanut niin että naamani punottaa. Sieraimia ja onteloita tosin yritin huuhdella pelkästään.

Huomenna saan Terhiltä Arin tuoliinnosto-ohjeistukset englanniksi ja ruotsiksi. Itse sentään älysin tehdä ne suomeksi ensin. Tulevat tarpeeseen.

Kiitos Jumalalle tästäkin armon päivästä!

Voi hyvin ja siunatusta, arvoisa lukijani (melkein kirjoitin rakas lukijani, kun olen niin innoissani, mutta en aivan uskalla, ettei kukaan höyryhessu käsitä väärin. Mutta Jumala antoi Riitta Lemmetyisen kautta valtavan Pyhän Hengen mielen ja Jumalan rakkauden sydämeeni! Ota osasi siitä, rakas lukijani!