Kategoriat: Ajankohtaista

Vesisadetta, pimeä päivä

En ole ottanut uusia valokuvia. Ei ole huvittanut, en ole ollut sillä päällä.

Tänään en käynyt uimassakaan. Sekään ei huvittanut.

Sen sijaan huvitti lukea aamuyöhön romaania eilen. Päivä onkin sitten mennyt sen mukaisesti. Olen tosin siivonnut huushollin. En kovin hyvin, mutta itselleni riittävästi. Muistaakseni en ole leiponut tänään mitään.

Kaupassa kävin parikin kertaa. Eilen poikkesin kristilliseen kauppaan mielessäni kaksi asiaa. Toisen unohdin. Tänään muistin asian, suruadressi. Tänään sen hain, pitkään valikoin, että sain sopivan nuorelle ihmiselle.

Verotoimisto oli pimeänä kolmen aikaan iltapäivällä. Oli ottanut jalat alleen koko virasto. Sentään siirtynyt lähemmäksi kotiani, eikä asiakkaita ollut kuin yksi ennen minua.

Saunavuoroni luulin olevan kahdeksalta. Menin kahdeksan jälkeen huomatakseni, että vuoroni olikin jo seitsemältä. Ei haitannut, kävin kotona suihkussa. Selvisin nopeammin sohvalle lukemaan Neiti Talonmiestä.

Nauttiessani lukuvarmasta kirjasta kenties jo kolmatta kertaa, mieleeni nousi tuttava, joka sanoi lukevansa vain kehittäviä kirjoja, ei mitään lapsellisia. Kuten minä siis teen.

En puolestani jaksa lukea mitään vaikeaa, ongelmallista tai kehittävää. Riittää tutut, turvalliset, helpot ja mukavat kirjat. Päivä onneksi alkaa pidentyä tämän päivän jälkeen, joten voimme varmaan nähdä aurinkoakin taas tulevaisuudessa.

Ari voi onneksi hyvin, ja voi olla, että synkkämielisyyteni johtuu taas ohitetusta ikävyydestä. Eikä joulu ole mitään helppoa aikaa pitkäaikaissairaan puolisolle. Silloin juuri toivoisi rakkaansa olevan kotona, jossa voitaisiin olla rauhassa ja levossa jatkuvan erossa olon sijaan.

Mutta kiitosmieli siitä, että meillä on toisemme Arin kanssa. Hän on minulle rakas ja tärkeä kuten minä hänelle.

Toivon, että sinulla, arvoisa lukijani, on rakkaita ihmisiä ympärilläsi, edes yksi. Että saat osoittaa ja ottaa vastaan rakkautta. Se on tärkeintä.
Minulle ovat lapset tulossa torstaina Vaasan suuntaan, osa vähän myöhemmin.

"On helppo sanoa,
että Jumala on rakas.
Hän ei tule henkilökohtaisesti ovellemme.
Mutta tarkkaile sitä,
miten menettelet puutteenalaisia ihmisiä kohtaan."
-Luther