Kategoriat: Ajankohtaista

Tupaantuliaislahja veljen perheeltä. Kaunis.

Vesiräntää satoi pitkin päivää. Otsikko Efesolaiskirjeen 6. luvusta.

Hädin tuskin ehdin aamukahvini siepata, kun veljeni tyttärineen oli jo melkein perillä luonani, vaikka matka kestää monta tuntia! Perunat kiehumaan, kala paistumaan, pyykit kuivumaan.

Veljeni toi joulukuusen, jota pyysin. Pitkästä aikaa minulla on oikea kuusi! Sisälle se ei mahdu, mutta kuistilla on sille hyvä paikka. Sidoin sen rautalangalla kattoon, joten ei se ihan tuosta vaan lähde rosvon mukaan.

Kävimme Petrin työpaikalla. Siellä, missä ministerit ja muut korkean tason vieraat ovat poikenneet pitkin syksyä. Aikuiskoulutuskeskus on upouusi valtava laitos terveyskeskuksen ja ammattiopiston välissä. Petri ehti ruokatunnillaan esitellä paikkaa, ja veljeni sai tilaustyönsä mukaansa. Minunkin oli ilo nähdä, missä poika työskentelee päivät.

Veljeni kuuluu samaan hätähousujen sukukuntaan, mihin itsekin. Kävimme kuitenkin Arinkin luona ja Arille se oli mukavaa vaihtelua. Luonani veljeni istui pianon ääreen ja alkoi soitella kappaleita, joita hän liki 40 vuotta sitten pianotunneillaan soitteli. Soitimme yhteisen ikivanhan kappaleemme nelikätisesti. Montakohan vuotta edellisestä yhteissoitosta lienee? 30 kenties, en tiedä.

Tare ja Ape lähtivät, jäin vilkuttamaan ja kuusta koristamaan naapurini kanssa. Siitä tuli komea välkkyvine nauhoineen, palloineen ja olkikoristeineen.

Kävin Arin luona toistamiseen, kun minun oli määrä tavata Arin veli siellä. Meillä oli lahjanvaihtobisneksiä. Ari istui tuolissaan ja olimme alakerrassa jonkin aikaa.

Luther esittää hyvän vertauksen, kun hän selittää Luuk 14:26 kohtaa, jossa Jeesus sanoo:
"Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä - hän ei voi olla minun opetuslapseni."

" - - Miltähän sinusta tuntuisi, jos käskiessäsi alaistasi toimittamaan jotakin, tämä ensiksi kysyisi työtoverinsa mielipidettä siitä! Niin ikään jos vaimosi tai miehesi tahtoo estää sinua evankeliumista, sano sinäkin näin: Kirottu olkoon sellainen rakkaus, joka erottaa minut Jumalan sanasta.

"Oppikaamme siis: kun meillä on Jumalan sana, heittäkäämme sivuun kaikki, mikä siitä estää." -Mannaa Jumalan lapsille.

Aika pakata huomista varten ja siirtyä nukkumapuolelle.
Enää kuusi päivää pimenee, sitten jo alkaa päivä pidentyä.
Voi hyvin, arvoisa lukijani!

Veljeni toi joulukuusen. Naapurini kanssa koristelimme sen!