Kategoriat: Ajankohtaista

Lunta on tullut, lössökeli ja liukasta

Tänään en ole tehnyt mitään merkittävää, ja olen kuitenkin.

Katsoin miniältäni lainaamani Sissi-elokuvan, tai oikeastaan kolme filmiä. Vaikka Itävallan keisari ei ollutkaan oikein komea minun mieleeni, niin filmi oli hyvin ihastuttava. Siinä nähtiin, miten suuri on hyvän vaimon vaikutus mieheensä: jopa maat sopivat keskenään. Filmi-iltani oli ihana!

Ulos olen työntänyt nenääni sen verran, että kävin päivällä kristillisessä kirjakaupassa. Otan sen kantapaikakseni, kun Pelastuskauppa riistettiin tämän nurkkakunnan ja koko kaupungin asukkailta. Ostin muutaman kortin ja yhden kirjan, mutta pääasiassa norkoilin vain ympäriini. Yhden tuttavan tapasin ja vaihdoimme jonkun sanan.

Olin aamun ja vielä iltapäivälläkin murheellisella mielellä. Mutta filmin katsottuni oloni on paranemassa. Sairaalaan en jaksanut mennä, enkä liioin viitsinyt saunata, kun eilen löylytin jo itseni.

Ostin eilen ison lohen kaupasta, edullista oli. Laitoin suolaa ja tilliä kalalle seuraksi yön ajaksi, ja tänään tungin koko homman paistinpannuun. Tosiaan tungin. Halkaisin sen, saksin pois pyrstön, pään ja muuta ylimääräistä, mutta kansi ei meinannut sittenkään mahtua kiinni. Ruokalistallani oli kalaa tänään, ja pidän siitä todella.

Petri kävi ilokseni iltapäivällä ja laittoi kattolampun kunnolla paikalleen. Tee-se-itse -naisen lamppu on roikkunut vinossa jo monta viikkoa.

Joimme torttukahvit. Olen syönyt liian monta torttua tänään, mutta ne ovat lempileivoksiani. Ainakin ensimmäiset parikymmentä ennen joulua. Sitten alkaa tempo hidastua.

Huomenna, jos Herra suo, menemme Arin kanssa kolmelta Sley:n messuun.

Lutherilta avautui minulle sattuva kohta tähän hetkeen:

"Rakas Jumala,
minun ammattini perustuu sanaasi ja käskyysi.
Siksi lähden työhön,
heitän verkkoni
ja annan sinun huolehtia siitä,
miten käy."

Kolmas adventti huomenna, arvoisa lukijani!