Kategoriat: Ajankohtaista

Kuvat taitelijaystäväni Art-Tarin kotoa tänä iltana

Lumiukkokeli tänään. Liukasta, vaarallinen ajokeli. Otsikko Job 38. luvusta.

Vietimme iki-ihanan illan ystävien kesken. Nautimme jouluherkkuja, kahvia, glögiä ja juustoja. Rukoilimme. Teimme joulumuistelukierroksen. Otimme valokuvia. Nauroimme ja puhuimme.

Viimein oli pakko kunkin vyöryä omaan kotiinsa mahanahka kireänä pöydän antimien nauttimisesta. Kiitos Jumalalle ystävistä, kiitos uskosta Jeesukseen, joka on lahja sekin.

Viime yönä sain aamun tunneilla unen, mutta nousin kahdeksalta ylös. Kävin uimassa ennen kuin lumimyräkkä alkoi, vaikka illallahan se lopulta alkoikin, eikä vielä päivän aikana, kuten otaksuin.

Soitin sairaalaan ja pyysin pukemaan Arin kahdeksi. Näin tapahtui, ja Ari istui tyytyväisenä odottamassa, kun menin. Lähdimme alakertaan kirjastoon. Kuuntelimme Raamattua ja juttelin pari sanaa joidenkin ihmisten kanssa. Join kahvia ja söin limppuani.

Eräs mies käy säännöllisesti kirjoittamassa paperille tv-ohjelmat sairaalan kirjastossa sanomalehdestä. Niin tänäänkin. Koska paperia ei ollut kuulemma korissa, hän otti kirjaston palautuspäiväpahvin, jollainen otetaan kirjaa lainattaessa kannen takataskuun kuten ennen vanhaan.

Mies tekstaili pahville illan ohjelmat tyytyväisenä. Lappusia ovat korissa palautuslaatikon päällä kynien kera, mutta olivat päässeet kai loppumaan.

Kun Ari oli jo vuoteessaan, hieroin hänen jalkansa ja lähdin kotiin ja saunaan. Koska maa oli lumen peitossa ja lisää satoi, astelin paljain jaloin saunaan, kuten lapsena aina. Saunan jälkeen olikin aika mennä joulujuhlaan.

Luther kysyy päivän tekstissään "Puuttuiko teiltä mitään?" Luuk 22:35, ja vastaa muun muassa näin:

" - - Jos olette opetuslapsiani, ette saa yhtenään riippua ulkonaisessa näkemisessä ja tuntemisessa. Teidän on harjoittauduttava siinä, että uskotte minun tahtovan ja voivan auttaa, vaikka ette sitä näe, ja vaikka kärsivinä ja ahdistettuina tunnette aivan muuta.

"Teitä lohduttaa alati se, että kun kaikki muu pettää ja kun kaikkea muuta puuttuu, teillä on jäljellä minut." -Mannaa Jumalan lapsille

Lohdullinen tuo viimeinen lause.

Hyvää yötä, arvoisa lukijani!

Kaunista!