Kategoriat: Ajankohtaista

Sain kynttelikön Eveltä monta vuotta sitten

Kirkas aamu. Eilen satoi rankasti

Kirjoitin eilen jutun, ja se oli napin painallusta vailla. Aioin laittaa alareunaan vielä erään vanhan kuvan, mutta siitä kone ei tykännyt, vaan tuhosi kaiken.

Uusi aamu. Nukuin Saran kanssa lastenhuoneessa. Pikkuinen on nuhainen ja heräsi monta kertaa tuhisemaan. Onneksi hän ei hermostunut, kun mummo kampesi hänet takaisin vuoteeseen. Niin me nukuimme aamuun asti.

Eilen minulla oli hauska matka kotoa tänne Espooseen. Sain matkaseurakseni nuoren herrasmiehen, jonka kanssa luimme Pohjalaista. Se oli ilmestynyt laatikkooni aamulla mainosmielessä. Itsehän luen lehden yleensä Arin luona sairaalan kirjastossa.

Juttelimme jotain ja toivotimme hyvää matkaa ja kiitimme juttuseurasta.

Tampereella hyppäsin junasta ja viivähdin pari tuntia Teron ja Liinukan seurassa. Kävimme syömässä, kirpparilla ja kahvilla. Halausten jälkeen jatkoin matkaani junassa Espooseen.

Nyt vierustoverinani oli vanhempi herrasmies. Hänen kanssaan meillä oli myös antoisat keskustelut. Näytin kirjaani ja kerroin jotain siitä hänelle. Hän tarjoutui ostamaan kirjan, koska hänen elämässään oli samoja asioita kuin omassani.

Toivotin Jumalan siunausta ja hän jatkoi eteenpäin, minä vaihdoin junaa Pasilassa. Myöhästyin seuraavasta junasta, ja jouduin odottamaan toista, mutta viimein olin vesisateisella asemalla, josta Jyrki minut koukkasi kyytiin.

Sara oli ujona odottamassa Maaritin kanssa. Vietimme iltaa, kunnes menimme nukkumaan.

Puurot on syöty. Saralla on talouspaperirulla. Huudan TÖÖT putkeen ja Sarakin huutaa. Hänen laittaa putken nenänsä päälle ja sanoo TÖÖT. Näin meidän päivämme taitaa kulua aivan mukavasti.

Voi hyvin, lukijani, sanoo mummo, jonka syliin on lastattu hirvi, ankka ja pupu sekä ihaa ja nukke, joka kylpee purkissa.