Kategoriat: Ajankohtaista

Naapurin Leevi-kissa on filmaattinen katti.

Liukasta, lämpötila nollan tietämissä. Merivesi noin neljä asteista.

Tupa siivottu. Ylimääräiset romut siirretty kamarin puolelle ja ovi kiinni. Kynttilöitä ja tuikkuja sytyttelin kuistille ja sisälle. Hain varastosta lisävaloja pimeyden karkotukseen. Samalla löysin talvikenkäni, jotka olivat hukassa. Varaston seinällähän ne roikkuivat.

Pullolöytöni ovat vaatimattomia tätä nykyä, mutta kannoin kassillisen kuitenkin kauppaan uimaan mennessäni. Sää oli vähän viimainen, huivia piti sitoa paremmin niskani ympärille, ettei pää palellu.

Paluumatkalla poikkesin kauppaan. Avustaja oli kehitysvammaisen naisen kanssa asioilla. Tämä ilmaisi kiitollisuuttaan moneen kertaan. Jopa minulle, joka vain kerroin, että tuolta se teidän taksi taitaa tulla, kuten tulikin.

Paljon on aihetta kiitokseen, mutta peittyykö se huolien ja murheiden alle? Muistammeko tekemättömät työt sen sijaan, että ilahtuisimme, kun näemme tuttuja ja voimme vaihtaa kuulumisia? Murehdimmeko asioita, joille emme voi mitään sen sijaan, että antaisimme ne Jumalalle?

Soitin Tarzanille tänään ja onnittelin, sillä on hänen syntymäpäivänsä. Oli kiva jutella pitkästä aikaa.

Kakkoskirja on ollut taka-alalla monta päivää, kun en kerrassaan ole ehtinyt sen kimppuun. Se imaisee mukaansa, joten en uskalla ryhtyä lukemaan sen tekstejä, kun ei ole ollut aikaa riittävästi.

Huomenna käyn laulamassa eräillä eläkeläisjuhlilla pari laulua, sekä Arin luona. Torstaina toivon lammen olevan jäätön matkalla Kaustiselle. Käyn uimassa, jos mahdollista. Menen keskipohjanmaan omaishoitajia virkistämään vähäsen lisää, kun heillä on päivä sitä varten.

Pian raamattupiiriläiset tulevat. Luemme nykyisin Päivän Tunnussanasta viikon tekstit ja juttelemme niiden pohjalta.

Luther sanoo rukouksesta päivän sanassaan:
" - - Rukous ei ole hyvä ja oikea siksi, että se on laaja, harras, suloinen, pitkä tai että anotaan ajallista tai iankaikkista hyvää. Sen sijaan sellainen rukous on hyvä, joka rakentaa ja asettaa luottamuksensa sen varaan, että se tulee kuulluksi Jumalan toden lupauksen ja sitoumuksen tähden.

"Jumalan sana ja lupaus tekevät rukouksesi hyväksi, ei sinun hartautesi. Sillä Jumalan sanaan perustuva usko on myös oikea hartaus, jota ilman kaikki muu hartaus on pelkkää petosta ja erehdystä." -Mannaa Jumalan lapsille.

Siunausta sinulle, hyvä lukijani!

Koti siivottu, odotan raamattupiiriläisiä