Kategoriat: Ajankohtaista

Sää kylmenee Nivalaan mennessä

Pongahdin Nivalaan tänään ilman etukäteisvalmisteluja. Isäni tilanne huononi eilen, ja päätin tulla käymään. Olen nyt äidin luona. Tapasin pari veljen perhettä, yhden veljen kanssa soittelimme.

Isän luokse menin ensin ja päästin hoitajan muihin tehtäviin. Syötin isän ja yritin epätoivoisesti saada hänet nielemään tabletit. Luulin onnistuneeni, mutta erehdyin. Yksi jumbopilleri nakotti loppuun asti isän kielellä ja lopulta otin sen lautaselle. Hoitaja yrittää saada sen menemään. Yhden pikkupillerin ehdin napata vauhdista, kun isä sylkäisi sen peitolle. Luuli varmaan marjan siemeneksi.

Isälläni on isot työmiehen kädet. Niillä on tehty paljon raskasta työtä. Nyt ne lepäsivät peitolla lähes rauhassa. Silitin niitä ja rukoilin isän puolesta, kun hän nukkui.

Huomenna käyn vielä ruokailun aikana isän luona, illaksi menen Kaustiselle. Jos Herra suo. Otan nyt vaan päivän kerrallaan.

Ari voi onneksi hyvin, kun kävin hänen luonaan tänään. Kerroin, että kirkkoon menomme peruuntuu, koska lähden isää katsomaan. Ari jäi sinne rukoilemaan ja viettämään aikaansa. Jumala yksin tietää hänen ajatuksensa, mutta tyytyväiseltä hän vaikutti.

Se ilahdutti Aria, kuten minuakin, että lapsenlapsemme sanoo saaneensa lelunsa paapalta, vaikka minä olen antanut niitä hänelle. Paappa on tehnyt vaikutuksen pikkuiseen! Ihanaa. Ja paappa saikin lahjaksi hienon tyynyliinan koristeltuna Saran kädenjäljillä.

Jumala on luvannut johdattaa, kun kuljemme rukoillen. Tässä uskossa eteenpäin, hyvä lukijani!