Kategoriat: Ajankohtaista

Vaihtelevaa säätä

Mikä hieno päivä! Heräsin tänään levänneenä villahuivieni ja kaninkarvahartiasuojieni keskeltä ilman kurkkukipua ja päänsärkyä. Tuntui mukavalta.

Alkuillasta Liinukka oli täällä, kunnes Tero vei hänet kotiinsa. Nuorimmaisemme ei ole enää pikkupoika, vaan on varttunut mieheksi. Illalla juttelimme yli puoleen yöhön, pitkästä aikaa.

Kävin uimassa aamupäivällä. Sain kauniita valokuvia kukista, merestä, jossa kelluu kortetta, keltaisesta koivusta taustanaan meri ja sininen taivas. Luonto on ihmeellinen mielen elvyttäjä. Turhaan ei Katekismuksessa sanota, että Jumala puhuu luonnossa, muun muassa.

Ostin lisää lohta ja paistoin paistinpannulla kannen alla. Siten tulee vähemmän tiskiä kuin jos paistaisin kalan tai kanankoivet uunissa pellillä. Uunipellit ovat kaikista raivostuttavinta tiskiä.

Kävelin Arin luo, onneksi sadekuuro loppui siihen mennessä. Leikin mummon muistipeliä matkalla. Mennessäni piilotin löytämäni tölkit, palatessani yritin muistella, mihin jemmasin ne, ja kannoin kotiin.

Ari oli virkeä ja puhdas, kylpypäivä hänellä tänään. Hän halusi ylös sängystä ja pyysin hoitajan avuksi ja puimme Arin parvekekuntoon. Talvitakki on suhteellisen helppo saada Arin päälle avoimen selkäosan takia, jalkapussi on lämmin eikä minun tarvitse ajatella, että Ari saisi kylmää jalkoihinsa.

Parvekkeelle paistoi aurinko kuin kesällä! Ei koko aikaa, mutta sen verran kuitenkin, että sain häärätä auringonvarjon kimpussa, tosin tuloksetta. Aurinko osui silmiini joka tapauksessa. Löysin Arin lippiksen hänen laukustaan, ja se päässäni otin vauhtia keinussani. Ari oli pirteä ja tyytyväinen.

Hoitelin Arin vuoteeseen parin tunnin jälkeen, hieroin hänen jalkansa ja jätin radion auki. Rukoilimme ja pyysin Aria muistamaan minua tulevina päivinä. Ari lupasi rukoilla.

Ilta alkaa hämärtyä, kynttilät ja värivalot valaisevat kotiani. Tero tutkii jotain koneellaan ja Liinukka auttaa häntä.

Minulla on matkalaukku auki lattialla. Hain sen varastosta huomista reissua varten. Pian pakkaan, käyn suihkussa ja kurvaan aamulla Seinäjoelle, josta lähdemme kohti etelää Sindun, Aaken ja Heksen kanssa. Odotan matkaa innolla kuin pieni lapsi.

Ensi viikolla minulla on tiedossa pari kirjaesittelyä ja kokemuskoulutusta viikonlopun ajan. Herra antakoon terveyttä tarpeellisen määrän. Hän lupaa, että niin on voimasi kuin on päiväsi oleva.

Siunausta sinulle, hyvä lukijani!