Kategoriat: Ajankohtaista

Sataa. Heprealaiskirjeestä otsikko

Arin luona parvekkeella. Roppuni olivat kärähtää, kun Arin peg-letkuun oli tungettu sellainen välikappale, jota ei saa siihen laittaa. Mahaan kiinnitetty letku saattaa revetä. Vakituiset tietävät, miten ruokaletku laitetaan, mutta jatkuvasti on harjoittelijoita ja opiskelijoita, kaiken maalaisia ja -kielisiä.

Jossainhan opiskelijoiden ja harjoittelijoiden on oltava ja opittava, se on selvä. Toisinaan olen teipannut kyseisen violetin välikappaleen kiinni Arin pöytään, tippatelineeseen ja muuallekin, ja laittanut tekstin: tätä ei tarvitse eikä saa laittaa Arille. Mutta kukapa sellaisia ohjeita näkee. En näe yleensä itsekään.

Arilla on uusi takki päällään. Se saatiin kiskotuksi hänelle, kun avasin takin selästä. Takkia tai paitaa on sen takia hankala laittaa Arille, koska hänen kätensä eivät taivu kovin hyvin. Tuntuu ilkeälle, kun jokin luu tai muu paukahtaa Arin kädessä. Pelkään, että koko käsi irtoaa. Mutta ei kai se ihan helposti irtoa kuitenkaan.

Kävin aamulla uimassa. Aurinko paistoi. Mutta kun astuin kotiovesta ulos, alkoi sataa. Sateenkaari kaareutui taivaalle, mutta kamera jäi kotiin. Kävin iäkkäiden sukulaisten ovella toistamiseen, mutta he eivät olleet kotona. Olisin vienyt pullapussin. En arvannut jättää oveen.

Vein pullat eräälle toiselle ihmiselle. Leivoin niitä aamulla, pitsaa tein myös.

Petri kävi päivällä, hän on lomalla. Söimme, kahvittelimme. Petri laittoi lampun keittiön kattoon. Se oli tarkoitus laittaa tupaan, mutta siellä oli jotain rikki, koska sulake kärähti eikä lamppu toiminut. Keittiössä se toimii.

Sauli on tulossa tänään Aria katsomaan, Arin veli. Minä lähden sen jälkeen kotiin. Jospa ehtisin vielä ommella hiukan ennen kuin Tero kotiutuu.

Eilisestä raamattuopetuksesta mieleeni jäi muuan ajatus. Jokaisen on kuoltava, mutta kaikki eivät todellisesti elä. Kunpa osaisimme elää niin, että kun olemme kuoleman edessä, tuntisimme eläneemme! Vain Jumalan yhteydessä se on mahdollista, näin minä uskon.

Jos Jumala suo, menen perjantaina Seinäjoen Kansanlähetyksen tiimin mukana Vihtiin viikonlopuksi. Siellä on sielunhoitopäivät tai jotain vastaavaa. Pyydän esirukousta noiden päivien puolesta, ja jos asut siellä päin, olisipa mukava, jos tulisit paikalle, ja moikkaisit minua!

Asko Matikka pitää raamattuluennot viikonlopun aikana, tiimin kanssa on tarkoitus pitää puheenvuoroja ja olla käytettävissä sielunhoitotilanteissa.

Voi hyvin, arvoisa lukijani.