Kategoriat: Ajankohtaista

Valtiaamme kunniaasi, soivat ääret taivaiden, veisataan virressä.

Päivän sää syksyyn passeli

Taapersin tänään melkein kymmenen kilometriä. Uimaan ja takaisin, sairaalaan ja takaisin, autolla Michelinin ja Mariellan luo ja sieltä kävellen kotiin.

Luulin ottaneeni läppärin Arin luo, mutta havaitsin, etten ottanutkaan. Sen takia kirjoitan vasta illalla myöhään kotona. Arin kanssa olimme pari tuntia parvekkeella. Join kahvia, kudoin ja tein sudokun päivän lehdestä. Paitsi, etten osannut sitä vaikeinta, ja senhän minä aina yritän tehdä. Yleensä onnistun, mutta tänään taas en.

Hieroin Arin jalat, ja hän nukkui melkein saman tien. Juttelin veljeni kanssa puhelimessa, istuin keinussa. Kuuntelimme Arin kanssa paitsi Raamattua tänään, myös Herriotin koiratarinoita. Pidän niistä kovasti.

Ari virkistyy ihmeellisesti aina, kun Raamatusta luetaan kohtaa, että vaimon tulee olla alamainen. Joka kerta sama juttu. Tänään olin varma, että hän nukkuu, mutta eikös vaan mies ala nauraa hekottaa, kun tuo kohta luetaan. Suon sen hänelle ilomielin. Mikäs vaimon on ollessa alamainen, kun mies osoittaa pyyteetöntä hyväksymistä ja rakkautta.

Olisipa hienoa, jos vanhainkotiin saataisiin mikrofoni. Tänään oli päivän lehdessä lähettämäni juttu asiasta. Onhan siellä tietysti jonkinlainen härveli, se ei vaan toimi. Kun olen laulamassa, joudun puhumaan isolla äänellä ja laulukin kuuluisi paremmin, jos olisi mikrofoni. Kuorojen laulut tietysti kuuluvat, mutta yhden ihmisen piipitys ei niinkään.

Sytyttelin kynttilöitä, ilta on pimeä. Kävin saunassa, keitin kahvit. On ihanan hiljaista. Tunnen syvää rauhaa itsekin, rakastan olla kotonani hiljaisuudessa.

Tein jälleen yhden kahvipussikassin valmiiksi. Saan Marleenalta sata tyhjää kahvipussia, joten ensi viikolla voin taas jatkaa ompelemista, mikäli ehdin. Huoliikohan niitä kukaan?

Sunnuntaina menen esittelemään kirjaani Huutoniemen kirkolle viideltä. Ari tulee mukaani, ja menemme siis, jos Herra suo. Huomenna samassa paikassa olisi hyvä tilaisuus, ja ehkä menen, ehkä en. Jukka Jämsen ja Ilkka Puhakka ovat jo kolmelta, ja tilaisuudet jatkuvat illallakin. Pekka mikä-se-nyt-onkaan-muusikko, tulee laulamaan kitaransa kanssa sinne.

Siirryn sohva n:o kakkoselle lukemaan. Hyvää yötä, arvoisa lukijani!