Kategoriat: Ajankohtaista

Vene lähti rannasta

Tuuleton, ,syksyinen sää. Reilusti 10 astetta lämmintä

Pitkästä aikaa kävelin uimaan tänä aamuna. Otin riskin ja menin mereen. Matkalla söin tyrnimarjoja pensaasta. Meri oli mitä ihanin, tyyni ja tasainen. Vaasa on kaunis kotikaupunkini!

Muita ei ollut uimassa. Kelluin pari kertaa, en malttanut olla sitä tekemättä. Harmittaa, kun vesi jäähtyy, sillä olen oikeasti innostunut kellumisesta. Ihmettelen itsekin, miten tuossa tilassa on mahdollista rentoutua ja nauttia olemisestaan noin paljon.

Petri käväisi. Hän oli uudelleen tulossa flunssaan ja oli joutunut lähtemään koulusta kesken päivän kuumeisen olonsa takia. Harmillista. Petri toi kalastusreppunsa, jossa on istuin mukana. Pääsen illalla pakkaamaan.

Tulin Arin luo yhden maissa. Nyt ei sade yllättänyt, kun menimme ulos. Onneksi otin pari vilttiä mukaan, sillä itselläni oli vähän vilpoista, ja Arin puin tietysti niin, ettei hän varmasti vilustu istuessaan.

Olimme pari tuntia koivun katveessa. Kudoin lapsen sukkaa, kuuntelimme apostolin tekoja. Join pullollisen kahvia ja söin evääni. Kun Arin ruoka oli tippunut, lähdimme sisälle.

Hieroin Arin jalat samalla, kun kuuntelimme Auerman saarnan netistä. Ari nukahti ja minä aloin kirjoittaa.

Kuistilla ovat vielä kaikki murattini ja monta muuta viheriöivää ja kukkivaa ruukkua. En usko, että vielä pakkanen nipistelisi niitä, mutta vien jo lupaamani kukat Amekille, loput jätän kuistille.

Olen varannut saunan tällekin illalle. Matkaa varten täytyy kuurata korvansa monena iltana, että voi sitten perusteellisesti hikoilla viikon. Onhan meillä perilläkin sauna joka ilta lämmin, ja Inarin järveen luultavimmin pääsemme uimaan.

Lemmenjoella soutelemme, jonain iltana menemme kirkkoon viettämään ehtoollista. Muusta ohjelmasta en tiedä vielä. Vaeltamista varmaan on jokaisena päivänä. Toivotaan, että säät ovat poutaiset, niin matka on hauskempi.

Jumalan siunausta sinulle, arvoisa lukijani, tulevalle viikolle! Jos otankin läppärin mukaan, niin kirjoitan Ajankohtaissivuja vasta kotiuduttuani. Jos Jumala suo, ja me elämme.

ja jatkaa matkaansa sillan alta.