Kategoriat: Ajankohtaista

Ihana meri. Linssilude tunki naamansa valokuvaan myös

Aurinkoista, painostavaakin puolen päivän paikkeilla ja sen jälkeen. Merivesi 18 astetta, ilma 19.

Pääsin suristelemaan ompelukoneella päivällä ja myhäilen tyytyväisenä uuden käsityökassini onnistumista. Otan siitä kuvan, jahka ennätän. Tiedä, vaikka alan tehtailla niitä seuraavaksi.

On mukava, kun on monta sohvaa. Nukun sohvalla n:o 1, luen Raamattua sohvalla n:o 2 ja kännykkään lörpötän sohvalla n:o 3. Noin yleensä ottaen. Jos satun pyörtymään, on kolme kertaa todennäköisempää, että osun sohvalle tässä tapauksessa. Tämä tieto valaa minun ennen näkemättömän runsaasti rohkeutta.

Onneksi käytän kypärää sisälläkin, niin ei haittaa, vaikka en osuisi sohvalle. En vainkaan käytä, kunhan revittelin. Se on niin kulunut eikä välttämättä tue päätäni kunnolla, muuten tietysti käyttäisin. Pyöräillessäni käytän sitä tätä nykyä ihan oikeasti. Olkoon ruma, vanha ja typerän näköinen. Olemme siis kuin kaksi marjaa.

Paistoin eilen ostamani lohen tänään paistinpannussa. Juuri ja juuri se mahtui siihen, kun laitoin kolmeen osaan. Päänkin tungin kannen alle, siis lohen pään, niin ettei mitään mene hukkaan. Ei siinä tosin syötävää ollut nimeksikään. Mutta roskiin suoraan heitettynä minulle olisi tullut tuhlauksen tuntu.

Uunissa on ärsyttävä paistaa kalaa, kun siinä touhussa likaantuu sekä uuni, että vuoka. Paistinpannu on helppo pestä. Vie vaan ulos, niin kyllä sen kylän koirat tai kissat nuolevat puhtaaksi. Tai jos ei luota niihin, niin on pakko sitten itse tyytyä nuolemaan.

Näköjään on ollut mukava päivä, sillä en malta olla pelleilemättä. Suonet sen minulle, tai jos et suo, niin jätä lukematta sekopäisyyskohdat ja siirry suoraan loppukuvaan.

Kävin uimassa. Pingviineille oli hankittu tietokonenäyttö, joka mittaa veden ja ilman lämpöä työkseen. Myös ilman kosteus ja jokin muukin tieto näkyy näytöllä. Kätevää. Vesi oli lämpimämpää kuin aiemmilla mittaussysteemeillä.

Meri oli tyyni. Kelluin monta kertaa, uin vähän matkaa välillä ja taas kelluin. Kylmästä ei tietoakaan. Vastaavasti muina aikoina, eli silloin, kun en ole vedessä, olen kuumissani. Ikä on paha.

Söin tuhtin annoksen perunoita ja paistamaani lohta sipulin kanssa. Keitin kahvit valmiiksi pulloon ja leikkelin kahvipusseista itselleni käsityöpussin. Ompelin hökötyksen koneella kasaan.

Muistin ottaa tukanleikkuuvälineet mukaani, kun tulin Arin luo. Tukka lähti mieheltä. Otsalle jäi 12 millin tukka, koska hiuksia on valikoidummin sillä alueella. Muualta päästelin hiukset 9 millin mittaisiksi ja hyvä tuli. Vesi valui silmiini ja nenän vartta pitkin. Kylvetin naamapuoleni kylmällä vedellä ennen kuin lähdimme ulos.

Olimme kolme tuntia puun alla. Arin ruoka valui oksalta Arin mahaan, minä järjestin penkille itselleni paikan. Tein ristikkoa ja kryptoa, joka meni pieleen alvariinsa. Jatkan seuraavalla ulkoilureissullamme. Raamattua kuuntelimme tietysti. Eväät söin myös hyvällä ruokahalulla, niin kuin en mitään lohiperunoita olisi tänään nähnytkään.

Sen takia olen villinä, koska Ari näytti heti tullessani oikein hyvän näköiseltä. Kerroin sen hänelle. Kysyin näytänkö minäkin, ja hän myönteli innokkaasti. Ei uskalla muutakaan, etten suutu. Mutta kauneus on katsojan silmässä, joten olemme molemmat mitä kauneimpia toistemme silmissä.

Huomenna menemme Luther-säätiön messuun viideltä, jos Herra suo. Taksi on tilattu.

Minulla on pian sauna- ja pyykkivuoro, joten on parasta pinkaista kotiin, jos aion olla asialla. Luen vain tekstini Arille ja sitten menoksi.

Hyvää pyhänaikaa, arvoisa lukijani. Nautitaan hienosta säästä!

Jonkun pihamme äidin äitienpäiväruusu kukoistaa tallimme edessä. Olen vaalinut sitä hartaasti