Kategoriat: Ajankohtaista

Inkerin ihana parvekepuutarha!

Viime yönä alkoi sataa, ja sitä kai jatkui koko yön ja vielä päivään asti.

Teron omaisuus pakattu pakettiautoon, suurimmaksi osaksi. Makuuhuone tyhjennetty, mutta olen onnistunut lähes täyttämään sen uudestaan. Mikä ihana päivä ja siunattu ilta!

Aamulla tempaisimme Teron kanssa sateenvarjot olalle, ei vaan päämme päälle, ja marssimme Pelastuskauppaan heti kun se aukesi kymmeneltä. Löysimme lusikkalaatikon Terolle ja minä bongasin yllättäen itselleni kengät. Upouudet Kuomat, samanlaiset kuin ne, jotka heitin hajonneina roskiin äskettäin.

Minulla on ollut ainakin neljät kuomat peräkkäin, ja Jumala näki, että tarvitsen uusia. Kahdeksan euroa maksoin niistä, sillä niitä ei tosiaan ole kuin kokeiltu.

Sitä vain en ymmärrä, miksi Jumala järjesti minulle numeroa liian suuret "pepit"? Siksikö, että voin pitää villasukkia niissä talvella? Joka tapauksessa kiitän Jumalaa uusista kengistäni. Tarvisen niitä todella.

Petri käväisi päivällä syömässä minun maitovelliperunoitani, josta piti alunperin tulla maukas sipuliperunauuniruoka. Laitoin liikaa maitoa, joka kiehui osittain uuniin. Tulipa pestyksi uunikin muun sotkun lisäksi.

Vettä satoi, mutta riensin tapaamaan päivällä Inkeriä ja Amekkia. Vietimme kolmisen tuntia ystävyyden riemujuhlaa. Join kahvia ainakin kuusi kupillista, ja kakkua santsasin monta kertaa. Onneksi en ollut ainoa ahmatti.

Luimme Raamattua. Yksi luki ja välillä keskusteltiin paljonkin, ja meillä oli oikein ilon päivä. Kiitos Herra ystävyydestä, ystävistä, rakkaista ihmisistä!

En ottanut termospulloa Arin luo. Arvelin, että kohta kahvi tursuaa kummastakin päästä, jos vielä juon kupillisenkaan. Hoitaja auttoi minua laittamaan Arin tuoliin ja istuimme alakerrassa pari tuntia. Minä sain kaulahuivin valmiiksi keinutellessani. Samalla kuuntelimme Raamattua ja meillä oli oikein antoisaa. Voisiko aikansa paremmin viettää!

Hain kaupasta sipsejä muuttojuhlan kunniaksi. Tero ja Liinukka pakkasivat pirssiä jo täyttä häkää. Minäkin yritin autella, mutta olin enimmäkseen tiellä, joten menin pyykille ja saunaan.

Nuoriso häipyi, minä aloin siivota makuuhuonetta. Nyt tietokoneeni on toisin päin, näen ikkunasta ulos. Aiemmin se ei mahtunut näin päin, mutta nyt on enemmän tilaa.

Jyrki pistäytyi. Hän oli tullut juuri Saran ja Maaritin kanssa mummilaan, ja Jyrki kävi tuomassa johdon Teron tietokonetta varten. Ja minäkin sain jotakin: kannettavan läppärin!

Jyrki tilasi sen minulle netistä pari viikkoa sitten ja hän on pistänyt sen siihen tärmään, että minun pitäisi kyetä sitä käyttämään. Nyt ei vain älli riitä, olen liian väsynyt. Huomenna katson sitä paremmin. Se on käytetty kone, mutta toivon mukaan pelittää riittävästi.

Nyt painelen vaakatasoon ja nukun huomiseen, jos Herra suo.

Kauniita unia sinullekin, arvoisa lukijani!

jk. Seuraava tarpeeni on sivusta vedettävä sohva tänne makuuhuoneeseen. Rukoilen sitä Jumalalta. Aion käydä Joka Päivä tutkailemassa Pelastuskaupan varastoa, josko sinne olisi tullut Minun Sohvani. Minullahan on vasta kaksi sohvaa, eivätkä ne riitä yhden ihmisen huushollissa, sen jokainen järkevä ihminen ymmärtää selittämättä.

Häpeällistä tunnustaa, mutta söimme kolmisin suurimman osan kakusta.