Kategoriat: Ajankohtaista

Erikoisenvärisiä krasseja penkissämme

Painostava, pilvinen sää ja vähän sadettakin.

Jätimme Inkerin kanssa toripäivän väliin epävakaisen sään takia. Sen sijaan nuoriparimme lähti asuntomessuille Kokkolaan, ja minä jäin Saran hoitajaksi. Tero oli hyvänä apuna osan aikaa.

On ihanaa seurata pikkuruisen neitosen puuhailua ja uuden oppimista. Nukke saa halauksia, mutta heitetään myös äkkiä alas leikkiauton kyydistä. Kun Sara heitti sen ensi kerran pois istuimelta, sanoin vaan, että oho, nukke putosi. Sen jälkeen se "putosi" varmaan kymmenen kertaa. Uutta taitoa piti harjoitella.

Hyvin me pärjäsimme, kävimme rattailla parilla kirppiksellä ja löysimme sukkahousut Saralle, ja niitä juuri etsinkin. Torilla tapasimme erään esirukoilevan ystävän ohimennen.

Minä sain liikuntaa, mikä on välttämätöntä, kun olen syönyt aivan liikaa kesän aikana. Jahka syksy koittaa, on pistettävä itseni kuriin. Tai ainakin liikuttava kovasti. Tänään en ollut uimassa, mutta kävellyksi tuli kohtalaisen paljon.

Pyöräilin aamulla kahdeksan jälkeen maitokauppaan ja tapasin tutun pariskunnan - en tosin tiedä edes heidän nimiään. Kerroin kirjastani ja sen sisällöstä. Koin selkeästi, että kirjalla olisi sanottavaa näille ihmisille. He halusivatkin ostaa sen. Rukoilen Jumalan lohdutusta erityisesti tuolle toiselle osapuolelle. Oli hyvä, että minulla oli yksi kirjani mukana, kuten yleensä on.

Viime yönä tuli nukutuksi vielä tavallista vähemmän. Tämän päivän olen ollut kuin toisen asialla. Liekö painostavalla ukkosilmalla jotain tekemistä asian kanssa, mutta ankara uupumus on.

Alakuvan orvokki on erään lapsukaisen äitienpäivälahja äidilleen. Kukassa oli yksi surkea, kuivettunut rontto jäljellä, kun naapuri oli viskaamassa sen roskiin. Kehotin laittamaan kukan isompaan purkkiin ja tallin seinänvierelle. Laitoin sille pari tukikeppiä, ja olen kastellut ja lannoittanut sitä muiden ohessa. Nyt se on kukoistava!

Mekin voimme olla ihan rättejä, lopussa ja poisheittokunnossa. Antakaamme Jumalan auttaa ja antaa apunsa meille, niin meidän elämämme voi muuttua täydellisesti. Sitä minäkin odotan.

Hyvää yötä siis, arvoisat lukijani!

Pihamme kaunistuksia