Kategoriat: Ajankohtaista

Luonto kukkii

Aurinkoista, hellekö tulossa taas?

Eilen oli kovin kiire, tänään ei. Olen lähinnä makoillut, lukenut, syönyt ja kirjoitellut. Jalka vaakatasossa jatkuvasti.

Pyysin kyydin ystävältä päivällä ja pääsin terveyskeskukseen. Paluukyydin sain sukulaismieheltä. Atsalea lähetti miehensä tuomaan valmiiksi lämmitetyn ruuan lautasella valmiina. Aulikki toi mistään tietämättä korvapuusteja!

Eikä siinä kaikki hyvyys ja huolenpito. Posti toi pakettikortin, jolla Inkeri haki Runoystävän lähettämän paketin Arille ja minulle. Se sisälsi hyttysverkon, jonka voin asentaa Arin ja minun yläpuolelle, kun menemme ulos. Jotain tällaista uskon Jumalan tarkoittavan seurakunnan tehtäväksi. Olla auttamassa ja tukemassa ja vuorollaan saamassa apua ja tukea.

Päivä on ollut siis täynnä Jumalan kädenojennusta. Ihmiset ovat toimineet Jumalan hanskoina. Me itsessämme vähäiset voimme antaa Pyhän Hengen täyttää sisimpämme eli kuolleen hanskikkaan. Se alkaa elää Pyhän Hengen voimasta ja toimii seurakunnan hyväksi. Näin on tänäänkin tapahtunut.

Kun tällaista huolenpitoa kokee, auttaa itsekin mielellään muita siten kuin voi. Minun luokseni tuli sairaalan pihalla eräs mies, joka jutteli elämästään kaikenlaista. Hän varmaan halusi rahaa, mutta ajusin vasta jälkeen päin, ja vähän minulle tuli hyväksikäytön ajatus. Antamatta jäi, ja mietin, olinko sydämetön.

Jalkani nuljahti eilisessä kaatumisessa, ja on nyt kantasiteellä teipattu, vai mikä lie oli nimi tuolla sitomisella. Tanakalta tuntuu koko jalkaterä, eikä se ole kipeä.

Emme pääse tänään kokeilemaan hyttysverkkoa, sillä jätin sairaalakeikan väliin. Juuri nyt minulla ei ollut autoa kotona, kun olisin tarvinnut, ja Petrinkin auto on huollossa. Mutta sittenpä tuli monelle tilaisuus rientää apuun ja niin ystävät tekivätkin.

Huomenna Inkeri menee luultavasti torille myymään jotain tavaroitaan. Kenties minäkin menen hänen kanssaan. Olisi mielenkiintoista. Jos ei muuta, niin tavata ihmisiä, Otan lähinnä kirjojani mukaan, jos menen, ja ehkä muutakin. Ostaisikohan joku lapasia tai villasukkia syksyä varten? Vähän tuntuvat kaukaiselle villasukat, vaikka itsehän pidän niitä kesälläkin. Lapasia en sentään tarvitse kesällä.

Voi hyvin, arvoisa lukijani!

Lahjakimppumme