Kategoriat: Ajankohtaista

Illalla alkoi vesisade.

Lukemassani Anne Tylerin kirjassa kerrotaan avioparista, joka on ollut 28 vuotta naimisissa. Nainen on aikamoinen koheltaja. "Yritin kaikkeni, ettei minusta tulisi kuten äitini, ja niinpä minusta tuli kuin isäni", kirja kertoo naisen ajattelevan.

Iltani kului juostessani puhelimesta toiseen. Toinen soi, kun toinen puhelu oli loppumassa. Ihan kurkkuani kuivaa. Onneksi kuulin rukousvastauksia, joita on pitkään odotettu, tai yksi oli sellainen. Toinen rukousvastaus oli sellainen, jota ei ollut osattu edes rukoilla. Jumala kuuli syyllisen sydämen huudot ja vapautti.

Itse otin päivätorkut, kun Jyrkin perhe lähti, Petri oli käynyt ja Tero oli lähdössä. Monta yötä meni kehnosti nukkuessa, mutta nyt oloni on ihan hyvä. Suloinen Sara lähti kotiinsa, mutta olen toiveissa nähdä häntä muutaman viikon päästä jälleen.

Voisin kirjoittaa pitkät rimpsut lapsenlapsestani, mutta sanottakoon vain, että pieni lapsi on rakastettava pakkaus. Ja kiitän Jumalaa, että Saralla on oma äiti ja isä, sillä tämä mummo ei jaksaisi hoitaa enää noin pientä lasta pitkiä aikoja. Ihmettelen, miten olen selvinnyt aikoinani omieni kanssa, mutta nuorena jaksaa.

Olimme Arin kanssa Luther-säätiön messussa viideltä. Saarna käsitteli lempikohtaani Joh 15. lukua, eli viinipuuta, josta oksat saavat ravintonsa. Markus Pöyry kertoi, että luvussa puhutaan 12 kertaa pysymisestä. Eli oksa pysyy hengissä, jos se pysyy puussa, koska ravinto tulee rungosta oksaan. Koska se sanotaan monesti, sana on otettava vakavasti: teksti alleviivaa sitä, että pysyminen Kristuksessa on elintärkeä asia.

Miten me sitten voimme pysyä Kristuksessa, Markus kyseli. Mitä meidän pitää tehdä? Nyt en muista sanaa, mitä Markus käytti, ja joka viittaa alkukieleen, mutta pysymisemme hänessä tapahtuu siten, että me viivymme Jeesuksen seurassa. Olemme seurakuntayhteydessä. Käymme ehtoollisella, jossa nautimme Sanan mukaan Jeesuksen ruumiin ja veren.

Joh 15:
1. "Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri.
2. Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän.
3. Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut.
4. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.
5. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
6. Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat.
7. Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.
8. Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni.

Saattelin Arin sairaalaan, pyöräilin kotiin ja nyt aion mennä nukkumaan. Edessä on juhannusviikko. Toivotan heleitä päiviä sinulle, arvoisa lukijani!