Kategoriat: Ajankohtaista

Ujo Ruusu!

Raitis tuuli, muuten kesäistä.

Häivyin kesken kirjoittamisen ulos, ja kone tilttasi. Yhtäkkiä keksin muka, että kuistille pitää hakea matto. Varastossa oli vielä pari pitkää mattoa ja yksi iso, jotka ovat pesemättä, ja pesemätön kelpaa hyvin kuistille.

Aloitin päivän reippaasti pyykinpesulla. Sehän on helppoa, vaatteet koneeseen vaan. Keksin, että mattojakin olisi hauska pestä. Pesin ne kaksi, jotka olivat kuistilla tähän aamuun asti. Jynssäsin mattoja pesutuvan lattialla katuharjalla. Vettäkin käytin.

Pesutuvan nurkista ilmaantui pölytolloja, joten pesin pyykkituvan lattian myös. Kuten lattiakaivon ritilän.

Tero oli matto- ja pyykkivahtina iltapäivällä, sillä sadekuurotkin ovat mahdollisia. Enää pari pikkumattoa roikkuu puolikuivina mattotelineellä tuulessa huojumassa.

Lokit tunkevat pihaan kiljumaan. Niillä on poikaset kipittelemässä jossain, joten ne ovat häikäilemättömiä ja metelöivät rankasti. Eivät tarvitse perjantaipulloa aloittaakseen kiljunnan ja lentohyökkäykset.

Kävin tapaamassa Aulikkia. Ihmettelemme Jumalan johdatusta erään ison asian suhteen, vaikka olemme aika shokissa tilanteen saaman käänteen johdosta. Mutta Herra Jumalamme ei tee virheitä.

Kahdeltatoista olin Kylväjän kesäpäivillä keskustassa infossa vapaaehtoistyöntekijänä monen muun kanssa ja viivyin puoli viiteen. Ehdin kierrellä myös katselemessa näytteille asetettuja lähetystyön hyväksi myytäviä tuotteita. Himoitsin erästä valkoista huivia, mutta en ostanut sitä kuitenkaan. Punaiset helmet sen sijaan ostin itselleni, sekä pari lastenkirjaa ja korttia.

Lähetystyön maailmasta siirryin sairaalamaailmaan. Menimme Arin kanssa pariksi tunniksi ulos. Kuuntelimme Raamattua ja sen jälkeen Viisikkoa. Osastolla oli uusia hoitajatyttöjä, kuten näin kesällä tapaa olla.

Varasin invataksin sunnuntaille, ja menemme Luther-säätiön messuun, jos Herra suo. Viime pyhä jäi kirkottelematta meiltä, mutta yleensähän olemme aina kirkossa Arin kanssa, milloin missäkin tilaisuudessa. Messussa yleensä.

Pääni on ollut kipeä eilen ja tänään. Liekö ukkosta ilmassa.

Jyrkin perhe on matkalla Vaasaan, tulevat luokseni pariksi yöksi. Tero on imuroinut ja pessyt lattiat. Minä tein kattilallisen makaroonijauhelihaa.
Sairaalan kirjastosta nappasin pari kirjaa luettavaksi. En tiedä vielä, ovatko kiinnostavia.

Laitoin langat tallin päädyssä kasvaville krassintaimille. Entiset naulat olivat paikoillaan, niitä pitäisi kai laittaa vähän lisää. Purkeissa kasvaa krasseja myöskin, täytyy keksiä niillekin jotain tikkuja tai muuta avuksi, jos näyttää tarpeelliselta.

Siunausta viikonloppuusi, arvoisa lukijani. Nautitaan kesästä!

Mattopyykki on mukavaa, varsinkin kun saa näkyvää aikaan.