Kategoriat: Ajankohtaista

Pelargonia täytynee löytyä joka mummon ikkunalta. Eikös sellainen laulukin ollut muinoin?

Sadetta aamusta, aurinkoa illasta.

Kuvittelin, etten kirjoita Ajankohtaista tänään, mutta enhän minä selviä päivästäni ilman kirjoitusterapia-annostani. Olen tosin kirjoittanut jo kirjaani, mutta se on eri asia.

Nukuin huonosti, ja nousin seitsemältä pyykkituvalle. Ripustin pyykkejä ulos, mutta jouduin viemään ne sisälle kuivumaan, kun alkoi sataa. Mustat pilvet vyöryivät taivaan yli, mutta myöhemmin sää kirkastui.

Kauppareissun jälkeen aloin valmistautua Helinän ja Anitan tuloon. Laitoin salaattia, lohta ja riisiä, sekä järjestelin vähän paikkoja.

Ystävät tulivat sovittuna aikana ja ruokailun sekä talon katsastuksen jälkeen lähdimme Arin luo. Otin ison termospullon kahvia mukaan. Ari oli valmiina, nostimme vain tuoliin. Hän naureskeli kuin Naantalin aurinko, ja oli iloinen tuttujen näkemisestä. Viimeksi hän tapasi näitä naisia 3,5 vuotta sitten 50-vuotispäivillään.

Konsertin piti alkaa yhdeltä alakerran salissa, mutta sekaannuksen vuoksi se alkoikin vasta kahdelta. Paljon vanhuksia, hoitajia ja muuta väkeä oli odottamassa. Joku jakoi laulukirjat ja lauloimme tuon ajan, Helinä ja minä varsinkin koko poskella. Saimme kiitostakin laulamisestamme.

Naureskelimme kolmisin, etteipä ole sitten murrosiän tullut yhdessä lauletuksi Emmaa ja Kostervalssia. Saati ruotsinkielisiä lauluja. Byt vedimme niitäkin kuin vanhat tekijät. Ei niin nokonnuukaa oikean lausumisen kanssa, kunhan lauloimme täysillä.

Kahdelta oli hienoa keskittyä kvintetin soittoa kuuntelemaan. Oli oboe, huilu, käyrätorvi, fagotti ja jokin viides soitin vielä. Voi olla, että nuo soitinten nimet eivät ole tismalleen noin. Mutta kauniita kappaleita kuulimme.

Ari ja minä otimme tilaisuuden vähän kuin lahjana, sillä reilun kuukauden kuluttua vietämme 30-vuotishääpäiväämme, jos Herra suo. Kuulimme
-Akselin ja Elinan häävalssin
-Kesäillan valssin
-Jääkärin morsiamesta jotain osia (muistaakseni)
-Jokin egyptiläinen marssi lopuksi
Muiden kappaleiden nimiä en nyt muista.

Laulamisemme ja esitysten jälkeen maistuivat kahvit ja Helinän tarjoamat pullat aulassa. Sitten olikin aika viedä Ari yläkertaan. Rukoilimme Herran siunauksen yhdessä ja lähdimme meille naisten kanssa, Ari jäi kuuntelemaan Raamattua.

Naisten mukaan Ari ei ollut ainakaan huonommassa kunnossa kuin heidän viimeksi tavatessa hänet. Olen samaa mieltä.

Meillä vielä juttelimme hyvän tovin, rukoilimme ja ystävät lähtivät kotiin. Minä kävelin postiin.

Lähdin rukousiltaan myöhemmin ja siellä vierähti monta tuntia. Lauloin toisten mukana taas ruotsiksi sekä suomeksi, mutta nyt tyystin toisenlaisia lauluja. Toiset rukoilivat puolestani, kun sitä pyysinä. Uimaan en enää jaksanut eikä kylmä tuulikaan innostanut siihen.

Minulla on monta uutta kirjaa lukemisen alla. Lisäksi olen aloittanut uuden, jalon käsityön valmistuksen. Kudon tiskirättiä. Vaaleanpunaista. Mallin löysin netistä, ja sitä on innostavaa tehdä.

Siirryn lukemapuolelle. Siunattuja unia, arvoisa lukijani!

Vasa kvintetti soitti hienoja kappaleita ja yksi miehistä myös lauloi pari laulua