Kategoriat: Ajankohtaista

Sateista enimmäkseen.

Arin kanssa olimme kirkossa sekä kirkkokahvilla ja Ari pärjäsi erinomaisesti. Huomenna menemme Wasa kvintti -yhtyeen konserttiin Arin ja lapsuudenystävieni kanssa, jos Herra suo ja suunnitelmat onnistuvat.

Alan Redpath vertaa kirjassaan Jumalan suuri profeetta kahta kiipelijää, jotka nousevat kallionseinämää ylös. Toinen on opas, toinen oppilas. Jos oppilas putoaa, myös oppaalle käy samoin. Jos opas putoaa, oppilaalle käy samoin.

"Samoin on Jumalan lapsen laita. Uskallanko sanoa näin? Jollen minä pääse taivaaseen, sinne ei pääse myöskään minussa asuva Pyhä Henki. Eikö ole mieletön ajatus? Hän tuli sydämeeni silloin, kun minä synnyin uudesti, ja nyt hän asuu minussa ja sanoo: "Minä olen sinun kanssasi iankaikkisesti."

"Eräänä päivänä hän vie minut kuninkaitten Kuninkaan eteen lunastettuna, parannettuna, armahdettuna, ja saan herätä itsensä Kuninkaan kaltaisena. Ja siihen saakka kaikki mitä tapahtuu minulle, tapahtuu myös hänelle. Mitä tapahtuu hänelle, tapahtuu myös minulle. Sitä on hänen läsnäolonsa todellisuus."

Redpath kyselee, mitä Jumalan kansalle, eli siis ihmiselle, jossa on Pyhä Henki, tapahtuu matkan aikana. Miten Pyhän Hengen voima ilmenee?
Loppuuko sairastaminen, ikävä ja yksinäisyys - sairaus tuskin paranee, ikävä jatkuu, köyhyyskään ei poistu välttämättä eivätkä ulkoiset olot muutu luultavasti, hän kirjoittaa.

"Merkitseekö tämä sitä, että elämä jatkuu samanlaisena - loputtomana sairautena ja köyhyytenä? Mahdollisesti.

"Mutta yksi suuri muutos tapahtuu, ja kaikki saavat sen nähdä. Hallitukset ja vallat taivaan avaruuksissa näkevät sen ja tietävät, että meidän Herramme ja Vapahtajamme on kaikkivaltias ja hän on voittanut, sillä vain hän voi tehdä sen." s.41.

Halleluja, sanon minä! Juuri noin elämämme sujuu. Vaikka mikään ei muuttuisi, niin Herra Jeesus on kanssamme ja hän antaa sisäisen iloa ja voiman, jota ilman emme kestäisi.

Joskus nuorena luulin, että meidän on mentävä jonnekin, jossa Herran voima vaikuttaa, niin että Ari voi parantua. Mutta hyvät ystävät: ei tarvitse, sillä Herra Jeesus on juuri siellä, missä mekin olemme. Hän kärsii ja iloitsee meissä ja meidän kanssamme.

Tänään viimeksi eräs henkilö sanoi, minne Arin pitäisi päästä, sillä siellä ihmisiä paranee ja niin edelleen. Sanoin, ettei tarvitse. Sen tien me kävimme loppuun aikoinaan. Ei ole muuta Tietä eikä tarvita muuta Tietä kuin Jeesus Kristus.

Tässä armossa menemme eteenpäin, ja kutsun sinua liittymään seuraamme, jos et ole jo Tien vaeltaja, arvoisa lukijani!

Mansikkapaikka tiedossa!