Kategoriat: Ajankohtaista

Mistä tämäkin koivunvesa saa ravintonsa? Ei ainakaan asfaltista!

Ensin ei muka satanut, sitten taas satoi. Lopulla iltaa sade lakkasi.

Lifattu on, tänä päivänä. Totean vain, että ajat ovat muuttuneet. Kun viimeksi liftasin, pääsin heti kyytiin, mutta tänään ohi vaan meni sekin harmaa farmari, jonka kyytiin yritin ängetä sadetta pakoon.

Viime liftausreissu tapahtui 20 vuotta sitten. Odotin Teroa, maha oli jo kohtuullisen potkupallon kokoinen. Tarvitsin kyydin Keuruulla keskustasta kylpylään ja sain sen myös.

Tänään alkoi sataa aika rivakasti, kun juoksahtelin Arin luota kotiin. Pitkällä suoralla koetin liftata, etten olisi vallan kastunut. Mutta ohiajava autoilija oli armoton ja pyyhälsi tämän tädin ohi. Olin onneksi melkein yhtä aikaa risteyksessä kuin autokin, ja hyvää minulle vain teki hölkytellä.

Päätin, että jatkossa otan kyytiin ihmisiä kuten tähänkin asti, jos olen autolla liikkeellä. En ketä tahansa, mutta mummoja pysäkiltä, koululaisia tai muita, jos näyttävät kyytiä kaipaavan, ja vaikka eivät liftaakaan. Liftareita en otakaan, mutta näkeehän sen, jos joku on kyydin tarpeessa.

Kun pääsin kotiin märkänä, vaihdoin vaatteet ja hyppäsin autoon. Menin uimaan! Kävin saunassa kahdesti ja uimassa kolme kertaa. Rakastan meriuintia vilpoisessa vedessä! Ihanaa!

Nyt odottelen Teroa lomille pitsan kanssa, jota leivoin aamulla. Tarkoitukseni oli imuroida auto, mutta se jäi, kun en jaksanut ja alkoi sataakin sopivasti. Ehkä delegoin työn Terolle huomiseksi!

Tänään täytin muutamia virallisia papereita, kirjoitin yhden suruadressin, pakkasin kirjan sukulaistytölle lahjaksi postiin, myin yhden kirjan kauppareissullani.

Arin luona olin pari, kolme tuntia.

Tero tuli, hyvää illan jatkoa, arvoisa lukijani!

Kiitos, ihanat naapurit! Hyvää matkaa teille!