Kategoriat: Ajankohtaista

Äidin virkkaama liina verhona olohuoneessani

Aurinkoista, kovaa tuulta, iltamassa toppatakkikeli, tuuli niin kylmä.

Aamu kului sutjakasti äidin kanssa. Puurot, kahvit ja yhteinen rukous ja päivän Raamatun teksti, joka kertoi, että jokaiselle on omat lahjat annettu, ja voimme niillä ilahduttaa toisiamme.

Menimme Aria tapaamaan. Äiti on nähnyt häntä kolme vuotta sitten kirkossa viimeksi, kun Terhin ja Tatun häitä vietettiin ja vanhempani olivat tietenkin paikalla, kun isäkin oli vielä suhteellisen terve.

Ari oli pukeissa ja lähdimme ulos. Hoitaja totesi, että äiti ja minä olemme saman näköisiä. Olin muka näppärä, ja sanoin, että olemme myös molemmat yhtä hiljaisia. Sen johdosta Ari veti henkeensä jotain ja hänen oli vaikea hengittää. Nauraminen voi olla kohtalokasta Arille.

Lammen rannalla oli kaunista ja lämmintä. Arin ruoka tippui pullosta, jonka sidoin tolppaan narulla, ja me juttelimme niitä näitä. Arin entinen hoitaja kävi rupattelemassa Arille, oli lapsineen ulkoilemassa. Oli kiva kuulla, että hän tulee osastolle kesätöihin. Onpahan tuttu ihminen tulossa monien kesätyöntekijöiden lisäksi.

Ari jäi tuoliinsa istumaan aulaan ja hain hänelle kirjan kuunneltavaksi. Aejmelaeuksen Neljän sukupolven tarinaa, tai jotain sellaista oli kirjan nimi. Sanoimme heipat, ja lähdimme äidin kanssa kohti Kansasia.

Äiti yllättyi kerrottuani, että hänen autossaan on cd-soitin. Ei ollut kiinnittänyt huomiota koko vempaimeen. Niinpä me kuuntelimme Uskon ja Omien Poikien komeita hengellisiä lauluja, ja äitikin treenasi kapistuksen käyttöä. Saapa kirkonkyläreissuillaan kuunnella musiikkia, ja kun menee isää katsomaan hoitopaikkaan.

Kävimme matkalla leipomossa kahvilla ja ostimme edullisen kassin eilisiä leipiä. Äiti muisteli vähän päästä, että olikos se Rehula sen leipomon nimi, Ei ollut Rehula, ei sinne päinkään. Nauroimme makeasti. Kehotin äitiä menemään pikimmin paitsi optikolle, myös hankkimaan toimivaa kuulolaitetta.

Ystäväni kävi eilen, ja häneltä äiti sai tarpeellista tietoa. Kuulolaite, joka hänellä on, aiheuttaa pään puutumista, korvasärkyä ja muuta vastaavaa. Ilmankos äiti ei ole laitetta käyttänyt, mutta ei ole vain halunnut kertoa kenellekään, mikä on syynä. Nyt se selvisi minullekin.

Ystäväni sanoi saavansa kamalan korvasäryn laitteesta. Se on sellainen, joka laitetaan korvan taakse, ja itse laite tulee korvan sisään. Pitäisi saada sellainen, joka laitetaan kokonaan korvan sisään, olisi kuulemma parempi kuin tämä malli.

Niin lähti äiti Kansasista toiseen suuntaan, minä toiseen. Tunnin päästä äiti oli kotonaan, minä parin tunnin päästä. Oli todella mukava, että äiti kävi ihastelemassa kotiani, ja tapasi Arin parempikuntoisena kuin odottikaan.

Paistoimme loput taloyhtiön makkarat tänä iltana talomme pihalla, ja keitin kahvit ja mehut taloyhtiöltä saamistamme värkeistä. Tuuli yltyi ja tuli lopulta kylmä, mutta oli mukava rupatella naapurien kanssa. Toivon mukaan samanlaisia iltoja kehittyy jatkossakin.

Frank Mangs kirjoittaa ainakin minua ajatellen seuraavan tekstin:

"Nyt sinusta tuntuu, että olet sirpalekasassa, siksi, että et jaksa olla hengellisessä mielessä niin kuin ennen. Et jaksa edes tajuttavasti kokea Jumalan siunausta.

"- - Olen ollut yhtä väsynyt kuin sinä, yhtä kykenemätön lukemaan ja rukoilemaan ja kykenemätön kokemaan iloa ja rauhaa Jumalassa.
Ymmärrän sinua. Juuri samoin kuin sinä yritin minäkin taistella ja nähdä vaivaa luodakseni tunteen, jota en kuitenkaan kyennyt saamaan aikaan.

"Jumala sai vähitellen opettaa minua, että minun piti olla hiljaa ja levätä. Ja kun tätä luonnollista tietä olin saanut kadottamani voimat, alkoi hengenelämäni toimia yhtä tunnettavasti ja rikkaasti kuin ennen.
Tee samoin - jos voit."
-Kirjasta "Hän alkoi uudelleen".

"Oi, kuinka se riemuitsee autuudestaan,
ken uskossa yhdistyy Vapahtajaan
saa Herralta vaatteeksi vanhurskauden
ja ikuisen armon ja ystävyyden.

"On täällä nyt taistelu, kilvoitus, työ
vaan siellä on päiväksi muuttunut yö
kun nähdä saan kirkkaita kasvojasi
ja veisata iäti kiitostasi."
vk 311:6,7

Hyvää viikonloppua, lukijani!

jk. Rukousvastauksia:
- pääsen tulevaisuudessakin pyykille: avain löytyi kaapista kesähousujen taskusta
- kännykkä oli tallessa autossa eilisestä tähän päivään Kansasissa.
Kiitos Jumalalle kuulluista rukouksista, ja myös esirukoilijoille rukouksista.

Orvokit pihamme ilona!