Kategoriat: Ajankohtaista

Aurinko nousemassa vähän ennen kuutta

Hieno aamu.

Olivat ne opetuslapset aika ketaleita, kun eivät jaksaneet edes yhtä tuntia valvoa, vaikka Jeesus pyysi. Miten joku voi olla niin väsynyt?

Itse pinkaisin kuudeksi lähetyskodille, vaikka herääminen ei käynytkään käden käänteessä. Pääsin vasta yhden jälkeen nukkumaan. Innostuin ottamaan kolme lisätuntia rukousaikaa täksi aamuksi kiirastorstaiyönä ollessani rukousvartiossa, sillä hetki oli silloin antoisa.

Pinkaisu oli "pakon" sanelema, sillä olinhan luvannut mennä, oikein nimeni laittanut listaan näkyville. Menin ihan mielelläni, pyörällä veivasin, pumpunkin löysin siivouskomerostani. Vietin kolme tuntia Herran hyvässä seurassa. Valitettavasti liityin nukkuvien puolueeseen hetkittäin tuon kolmen tunnina aikana. Silmät vaan jäivät kiinni räpsäytyksen jälkeen.

Mielelläni kertoisin kaikista näy`istä ja ilmestyksistä ynnä Sanan avautumisesta, mutta minä vain olin, enkä kokenut mitään sen ihmeellisempää. Kaitsu oli virittänyt lähetyskodin rukouspaikaksi, jossa oli helppo ja hyvä olla.

Isä meidän -rukousta luin moneen kertaan. Siitä kuuntelimme Arin kanssa eilen Lutherin opetusta, Iso katekismus taisi olla. Luther sanoo, että höpinä, mumina ja muu sellainen on aivan turhaa. Noissa Isä meidän seitsemässä rukouksessa, jotka siis sisältyvät kyseiseen rukoukseen, on sanottu kaikki tarpeellinen.

Katekismus korosti, että meidän tulee pyytää Isältämme asioita, eikä vain rukoilla odottamatta mitään. Tuntuu, että rukouksen alue on aina ja jatkuvasti alue, jossa en pääse puusta pitkään. Mutta ei se mitään, Jumala odottaa lapsiltaan luottamusta ja uskoa häneen, ja hän hoitaa kyllä kaiken muun. Uskonkin hän antaa lahjaksi.

Eilen olimme Arin kanssa melkein kaksi tuntia ulkona! Oli tyyni, hieno sää, eikä muita juuri näkynyt. Tarkoitukseni oli, että olemme tunnin, mutta Ari ei halunnut kuulla puhettakaan sisälle menosta siinä vaiheessa. Oli hienoa istua ensi kertaa lammen rannalla Arin kanssa. Jospa tänäänkin pääsisimme!

Tein viikolla sämpylöitä, ja niistä tuli erityisen hyviä. Nyt on uudet uunissa, mietin, ovatko kaurahiutaleet avainsana maukkaudelle. Pian sen näen. Välillä en käyttänyt niitä, ja sämpylät olivat mauttomampia,

Tero käytti autoni pikapesussa, vahauksen kera. 30% alennus pesuista piccolo K-huollossa keskustassa. Huomasin tarjouksen uimasta pyöräillessäni. Ensin bongasin tyhjän pullon ja samalla tarjouskyltin.

Illalla menen taas saunaan ja pesutupakin on käytössäni tunnin. Kaadoin fyrry-lehden kokoamisillassa desin, pari kahvia farkuilleni, joten ne olisi kai pestävä.

Tässä vaiheessa kahvipussiaurinkosuojasysteemini vaikuttaa tehoavan! Tupa ei kuumene hetikään niin paljon, kun aurinko ei pääse porottamaan. Mutta helleaika vasta toden näyttää, jos sellainen koittaa heinäkuussa.

Toivotan siunattua lankalauantaita, arvoisa lukijani!

Vähän ennen yhdeksää näin kaunista