Kategoriat: Ajankohtaista

Jäänpuristus hellittää, vapautus on lähellä!

Mahtava sää, ei tuulta juuri lainkaan.

Ainakin 12 km olen ulkoillut tänään. Sää oli mitä mainioin kyseiseen puuhaan.

On henkilöitä, jotka väistävät vastuun ja haukkaavat vain makeimman palan. Tunnustan tehneeni niin tänään, mutta tavallaan ilman omaa syytäni. Menin muka luovuttamaan verta, mutta join vain kahvit ja söin ison voileivän. Niistä nauttiessani kävin erään mieshenkilön kanssa mielenkiintoisen keskustelun.

Vertani ei huolittu. Keuhkokuume liian lähellä muine tauteineen (tammikuussa). Uusi yritys, sikäli kuin olen kunnossa, heinäkuussa.

Aamutuimaan kävelin Arin luo, kun olin ensin heittänyt kärryni verstaalle. Arille suorat housut ja sitten äänestämään pääkirjastoon, jossa Ari ei ole koskaan käynyt! Tai ainakaan remontin jälkeen, joka oli 10 vuotta sitten.

Laitoin rukouspyyntöjä raamislaisille: rukoillaan, ettei Ari yskisi, kun menemme äänestämään. Näin tapahtui, rukoukseen vastattiin. Vältin tietoisesti liman kaivelua Arin kurkusta siihen asti, kunnes hänen oli vaikea hengittää. Ehkä se auttoi, ettei Aria niin kovasti yskittänyt. Reissu meni joka tapauksessa yli odotusteni.

Kirjaston hissit olivat loistavaa tekoa: tarpeeksi isot, niin ettei tarvinnut minunkaan litistyneenä seisoa pyörätuolin takana, eikä Arin pystysuorassa tuolissaan, vaan mahduimme tuolin normaaliasennossa hissiin.

Sillä reissulla myin pari kirjaani. Kuppilassa ryystin kupin kahvia ja annoin Arin nauttia sen tuoksusta.

Avannolla kävin, oli pakko. Sää oli niin ihana. Kävin kävellessäni ottamassa kopioita valokuvista huomisillan kirjaesittelyä varten. Kun ei ole tykkiä käytössä, niin näytän valokuvia. Kirpunkokoisista kuvista ei ole mitään iloa, jos ihmisiä on enemmän kuin kolme. Toivon, että on!

Kävelystä innostuneena pesin neljäsosan ikkunoistani. Siis yhden ikkunan. Homma tyrehtyi, kun kaivoin ompelukoneen esille ja aloin paahtaa aurinkosuojia ikkunoihin hellettä varten. Onhan minulle tuuletin (2£:lla pelastuskaupasta keskitalvella), mutta tämä talo oli kuin pätsi viime kesänä. Varustaudun huolellisesti.

Vielä huolellisemmin tulee varustautua välttämään Isoa Pätsiä, ja etsiytyä hyvän Paimenen seuraan. Ei tarvitse opetella kaikkia eksytyksiä ja harhaoppeja. Riittää, kun opettelee tuntemaan ainoan oikean rahan. Sitten tunnistaa myös väärät versiot.

Ulkoilusta, ompelemisesta, äänestyksestä, ikkunanpesusta ja puheluista ystävien ja suvun kanssa päivätyöni tehneenä vetäydyn yön lepoon, ja jos Herra suo herään onnellisena uuteen aamuun.

Rohkeasti eteenpäin vaan, arvoisa lukijani!

"Se, jolla ei ole Pyhää Raamattua,
joutuu tyytymään omiin ajatuksiinsa.
Se, jolla ei ole laastia,
muuraa kuralla." -Luther

Jotkut asiat ovat kyllä syksyllä kauniimpia kuin keväällä!