Kategoriat: Ajankohtaista

Turistina Tallinnan vanhassa kaupungissa.

Viimaa edelleen, mutta lumi sulaa koko ajan. Ja pulloja paljastuu :D

Oli ilo käveleskellä tänään. Laulelin omatekemiäni lauluja ja virsiä; mitä mieleeni juolahti. Tulin hoidetuksi samalla kun jalat kulki ja Pyhä Henki virvoitti sisintäni. Aurinko paistoi ja lämmitti.

Vein pullovarastoni kauppaan, ja matkalla löysin lisääkin. Ketään tuttuja en, kumma kyllä, tavannut, mutta nautin olostani ja siitä, että pystyn liikkumaan. Avantopukuhuoneessa oli kaksi naista, jotka molemmat tunnen "siviilissäkin", joten vaihdoimme ajatuksia.

Uin vain pienen kierroksen, kun kerta oli vasta toinen tänä vuonna. Kylmä vesi pisti veret kiertämään ja piristi.

Tulin kaupan kautta. Ostin 3 kiloa porkkanoita. Keitän niitä suolattomassa vedessä kuorittuani ja paloiteltuani sopivan annoksen. Sitten napsin palat poskeeni ja juon porkkanavedet. Tuosta määrästä riittää moneksi päiväksi.

Olen saanut rakon kämmeneeni siihen kohtaan, mikä nojaa kirjoittaessani konetta vasten. Kiusallista. Pitänee kirjoittaa ahkerammin, niin että siihen tulee känsä. Kirjoitan kotisivun lisäksi muutakin. Jospa saisin toisen kirjan aikaiseksi. Toivon sitä.

Veljeni soitti, kun nakersin näkkileipää ja kahvi oli tippumassa. Hän ei meinannut uskoa, että onnistui taas tähtäämään ruoka-aikaan soittonsa. Hän epäili samaa kuin itsekin: minulla on usein ruokatunti.

Arin kanssa olimme reilun tunnin alakerrassa. Jossain vaiheessa hänen hengityksensä muuttui raskaaksi. Kun laitoin hänet sänkyyn, hän nukahti heti. Kehotin hoitajaa seuraamaan, nouseeko kuume.

Huomiseksi olemme varanneet kyydin kirkkoon kahdeksi. Jokainen päivä pitää huolen omastaan, joten turha miettiä sitä vielä. Soitin juuri sairaalaan (klo 21), eikä hoitaja ollut huomannut Arin olossa mitään ihmeellistä illan aikana.

Kävin Aulikin luona juttelemassa ja rukoilemassa. Samalla latasin kännykkäni, kun oma laturini jäi Helsinkiin. Kipaisin jälleen saunassa ja nyt vietän iltaani kaikessa rauhassa. Kirjakin odottaa lukemista.

"Jos se, mitä tahdomme,
ei tapahdu,
niin sitten tapahtuu jotakin parempaa."
-Luther

Nuku makeasti, arvoisa lukijani!

Kauniita ovia löytyy Vaasassakin, mutta vierailla mailla niihin kiinnittää huomiota.