Kategoriat: Ajankohtaista

Saamiani kukkasia!

Hieno sää, ei kylmää tuulta tänään.

Joulun alla kävin avannossa, tänään seuraavan kerran. Olen tosi iloinen, että pääsin pulahtamaan. En uskaltanut uida tavallista määrääni, vaan kävin vaan vähän räpistelemässä. Mahtavaa!

Teron kanssa luimme pari lukua Raamatusta sinä aikana, kun ruoka hautui valmiiksi. Kalaa ja sipuliperunaa.

Lukuinnostukseni on valloillaan. Pientä pakoa arjesta ja samalla lepoa väsymyksestä. Raamattua olen lukenut päivittäin, mutta enemmänkin voisin lukea. Jumala siihen halua antakoon, ja minulle itsekuria.

Aamupäivän uintireissulla roskaevankelioin tietenkin. Eli keräilin roskia ja rukoilin jokaisen roskanheittäjän puolesta. Lisäksi löysin hyödykkeitä. Tulitikkulaatikon tikkuineen ja kokispurkin sisältöineen. Tölkki oli tosin jäänyt auton alle ja siihen oli tullut minireikä, joten sisältö oli hiukan huvennut. Janooni se maistui sangen maukkaalta, kun pääsin kotisohvalle huilaamaan.

On tärkeää oppia nauttimaan yksinkertaisista, pienistä asioista, eikä odottaa jotain jättipotteja, joita ei ehkä koskaan osu kohdalle. Pikkuilot sen sijaan tekevät jokaisesta päivästä elämisen arvoisen ja aurinkoisen!

Arin luo menin neljäksi. Hän oli jo osittain pukeissa, ja mukava ulkomaalainen hoitajapoika tuli auttamaan minua tuoliin laitossa.

Menimme Luther-säätiön messuun, jossa saarnasi säätiön piispa Matti Väisänen. Hän oli aikoinaan Kansanlähetyksen pääsihteeri, eli hän on jo kaukaa tuttu. Liturgina toimi Markus Pöyry.

Olen väsynyt, joten en jaksa referoida koko saarnaa. Eräs kohta jäi mieleeni erityisesti:
- Kun joku paranee esirukouksen avulla, sen saa aikaan Pyhä Henki.
- Kun joku paranee ehtoollisen kautta, sen aikaan saa Jeesus
- Kun joku paranee ilman erityistä rukousta tai sakramenttia, esimerkiksi lääketieteen avulla, niin sen saa aikaan Jumala
Mutta koska Jumala on kolmiyhteinen: Isä, Poika ja Pyhä Henki, niin voimme sanoa, että Jumala vaikuttaa kaiken hyvän, paranemisenkin.

Kun joku paranee, opetti Väisänen, niin se johtuu siitä, että Jeesus pitää kiinni kädestä tuota ihmistä. Mutta vaikka joku ei parane, se ei tarkoita, etteikö Jeesus pitäisi kädestä häntäkin. Hän pitää.

"Pääasia on, että pääasia on pääasia, ja pääasia on Jeesus", Väisänen sanoi. Jeesus on tärkein sana Raamatussa. Toiseksi tärkein lienee usko. Ihminen ei voi uskoa omasta voimastaan, vaan Jumala antaa uskon.

"Evankeliumi on niin suloinen saarna
Jumalan armon makeudesta,
että se tuo mukanaan Pyhän Hengen
kuin auringon säteet lämmön
kaikkialle, missä sitä saarnataan ja kuullaan."
-Luther

Tuollainen juuri oli tämänkin illan messu.

Hyvää, siunattua alkanutta viikkoa, arvoisa lukijani!

jk. Eilisessä Kalajokilaaksossa ja Nivala-lehdessä on ollut juttu kirjastoreissustani kuvan kera.

Kevät!