Kategoriat: Ajankohtaista

Pakkasta vähän yli 20 astetta.

Tänään on ollut hyvä päivä. Aamuyöllä aloimme nukkua. Heräsin seitsemältä, kävin lähikaupassa. Siellä ei ollut muita myyjien lisäksi kuin minä. Ei tungosta, vielä.

Laitoin riisipuuron haudekattilaan poksuttamaan. Luin patjallani lattialla Raamattua ja nukuin vielä kymmeneen asti, kunnes kaikki heräsimme. Sara tuli kurkkaamaan mummoa nurkan takaa isin sylistä.

Tero kävi saunassa sillä aikaa, kun me muut menimme Arin luo sairaalaan hetkeksi. Arilla oli lähes normaali lämpö, jonkin verran huono olo. Tero on kuumeinen, eikä sauna ehkä ollut oikein paikallaan.

Takaisin kotiin, ruuan laittoon. Petri tuli. Hän osoittautui verrattomaksi sedäksi Sara-neidille: ilo oli molemminpuolinen, kun nämä kaksi seurustelivat.

Luimme pätkän jouluevankeliumista ennen ruokarukousta ja ruokailua. Sarakin oli mukana omassa syöttötuolissaan. Ruuan ja siivousten jälkeen levittäydyimme olohuoneen lattialle ja peteille ja kiikkutuoliin. Mukavaa oleskelua.

Pelasimme Pohjalaista alias-peliä. Se oli aika vaikea. Murresanoja piti arvailla. Kahvinjuontia, suklaansyöntiä.

Illalla nuoriso kävi vielä saunassa, Tero vain huilailee. Soitin sairaalaan, jossa oli joulupukki käynyt osastolla viihdyttämässä. Ari oli naureskellut, joten hän ei liene kuumeinen; lämpöä ei ollut vielä mitattu.

Päivä kääntyy iltaan, pian saamme mennä nukkumaan. Huomisaamuna voisin mennä kirkkoon, mutta luulen, etten jaksa. Jyrkin perhe lähtee aamupäivällä ja Terhi ja Tatu tulevat. Arin luokse menemme päivällä.

Toivotan iloa, siunausta ja valoa iltaasi ja jouluyöhön, hyvä lukijani!