Kategoriat: Ajankohtaista

Pakkasta noin 20 astetta, talven lyhin päivä, mutta aurinko näyttäytyi.

Karvalakkikeli.

Eipä pakota enää päätä, kun läimäsen isäni karvalakin päähän. Päinvastoin, hikeä pukkaa paremminkin. Siunattu asia, että äiti keksi antaa minulle tuon lakin.

En ehtinyt aamulla uimaan. Olin toistaitoinen, kun nukuin huonosti. Kävin kaupassa, aloin leipoa. En jaksanut sairaalaan, soitin sinne vain ja kyselin Arin vointia. Hyvin tuntui voivan. Imuroin pikaisesti. Soitin äidille, ystäville yritin, mutta kaikki olivat kai jonottamassa kaupassa tai muilla asioilla.

Kävin iltapäivällä uimassa.

Aulikki pistäytyi teellä ja kuulumisia kertomassa, rukoilemassa. Odotan pikapuoliin Jyrkiä, Maaritia ja erityisesti Saraa tänne. Ovat pian meillä ja viipyvät joulupäivään asti. Sitten on vaihto. Terhi ja Tatu tulevat sitten.

Terolta tuli viesti: kuumetta. Naapurikämpässä 7/10 pojista on kuumeessa. Flunssaepidemia vai mikä lienee armeijan pojilla. Saapa nähdä, meneekö Teron loma sairastaessa. Huomisiltana hän kotiutuu viikoksi.

Petri kävi päivällä ja toi kinkun. Tuolla se sulaa keittiössä ja odottaa aattona viimeistään paistamista.

Huomenna on Arin syntymäpäivä. Puoli neljältä menemme osastolle ja otan termospullot mukaan. Sukulaisia ja Arin ystäväpariskunta on tulossa vierailulle. Pyysin hoitajia pukemaan Arin valmiiksi, kun menemme. Olen leiponut jotain kahvittelua varten, vaikka Ari ei itse voikaan syödä, mutta onpahan edes mukana.

Tänään tuli jälleen paksu pino kortteja ystäviltä ja sukulaisilta. Itselleni kävi niin, että klo 23 sinä iltana, kun oli viimeinen mahdollisuus lähettää joulukortit jouluhintaan, kirjoitin joitakin kortteja ja vein postiin. Rahkeeni eivät riittäneet enempään, mutta korjaan asian ensi vuoden aikana, jos Herra suo.

Kirjoittelen tulevina päivinä, jos aikaa liikenee. Voi hyvin, arvoisa lukijani. Toivotan sinulle hyvää joulua, jos et käy sivuillani ennen joulua. Ja jos käyt, niin hyvää joulua sittenkin!

Isän karvalakki sopii kylmäkallolle hyvin, eikä päätä enää palele!