Kategoriat: Ajankohtaista

Kaappi on nyt nurkassa ja minusta se sopii sinne.

Hiukan lumisadetta, pakkasta, pimeää

"Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä", on vanha sanonta. Mietin tänään kauppakasseja retuuttaessani, kumpaan lajiin kuulun.

Palautin pulloja ja jonotin infoon saadakseni palautusrahat. Olin ainoa siinä jonossa, joka nettosi infosta jotain. Muut maksoivat saadakseen arpaläpykkeitä, mutta minä kiskaisin melkein euron omaan taskuuni. "Ei ne suuret tulot vaan pienet menot", vai miten tuo sananlasku kuuluukaan.

Keskustan isossa marketissa koin ihmeellisen ilon. Kassatyttö oli nuori neito. Edelläni oli iäkäs mummo, ja tyttö oli sangen ystävällinen mummolle. Hän toivotti hyvää joulua ja sanoi, että varmaan välipäivinä taas nähdään. Kassatyttö kertoi, että asiakas on tullut tutuksi vähitellen.

Minullekin, vaikka en varsinaisesti vanha mummo olekaan, hän oli yhtä ystävällinen ja annoin hänelle siitä palautetta. Harvinaista, mutta sydäntä lämmittävää nähdä nuoren ihmisen käyttäytyvän uskomattoman kohteliaasti.

Änkesin vielä toiseenkin putiikkiin. Sieltä lähtiessäni minulla oli kuusi pussia ja pässiä raahattavana. Periaatteeni on, etten osta muovikasseja. Niitä minulla on kotona kaikki paikat täynnä, vaikka en koskaan hanki niitä. Jos tyhmyyttäni en varaa kasseja riittävästi mukaan, niin sitten on vain käytettävä luovuutta, kuten tänäänkin.

Ystävälläni Marjalla on syntymäpäivä ja hänelle etsin jotain sopivaa ja löysin myös. Maitoa, piimää ja perunoita, sitä tavallista vain ostin.

Ari halusi heti tuoliinsa, kun menin hänen luokseen. Kolmesta puoli viiteen hän istui siinä, katsoimme teeveetä aulassa, kuuntelimme joululauluja ja minä kudoin. Sitten Ari takaisin omaan vuoteeseen ja minä kotiin.

Odotan erästä sukulaista pistäytymään. Sitten lähden Marjaa tervehtimään. Jännityksellä odotan poikien puuhia kirjani suhteen. Josko kohta saisimme tekstit lähtemään painettavaksi?

Tänään ei päätäni pakottanut. Pistin isän karvalakin päähäni ulos mennessäni. Äiti lahjoitti sen minulle, kun piponi oli useita kertoja hukassa kotipuolessa käydessäni. "Näyttävät nuo lakit sulta häviävän", hän naureskeli. Nyt tosin pää kuumeni, mutta parempi se kuin kova kipu, minkä kylmyys tekee takaraivooni. Se on migreenin tapaista, mutta ei kai sitä kuitenkaan.

Illalla minulla on saunavuoro sekä pyykkitupa. Monenlaista siis ennen kuin kupsahdan puhtaisiin lakanoihini.

Siunausta iltaasi, arvoisa lukijani!