Kategoriat: Ajankohtaista

Luojamme värit ovat kaikki kauniita

Pilvinen, suorastaan harmaa aamu.

Viime yönä uni viipyi. Lopulta oli otettava nukahtamistabletti, kun raskaat asiat soutivat sydämessäni. Läheisten huolet koskettavat itseänikin, vaikka minulla on syvimmiltään tyytyväinen ja onnellinen olo.

Pakkasin jo illalla uimareppuni, sillä odotan aamuista lenkkiä. Miltähän meri ja taivas tänään näyttävät, pohdin kävellessäni. Sain tarpeellista kyykkyjumppaa ja tietoisuuteni laajeni sen suhteen, mitä nykyihmiset kävellessään napsivat poskeensa.

Ajatukseni olivat alakuloiset. Taivas antoi vertaistukea pukemalla pilvensä harmain ja apein sävyin. Tunsin saavani myötätuntoa ja ymmärrystä.

Avantopukuhuoneessa juttelin erään naisen kanssa jotain uimiseen liittyvää. Tein kunnon kierroksen meressä. Kuuntelin paluumatkalla mielessäni soivaa laulua. Yllättäen se oli eräs raamattulauluistani, joka virisi tietoisuuteeni. Aloin tarkata sen sanoja. Ne olivat puhetta Isälleni, ja samalla Pyhän Hengen puhetta minulle, psalmista 5:

"Herra, kuule minua,
huomaa huokaukseni!
Kuninkaani ja Jumalani,
kuule, kun huudan sinulta apua.
Sinua minä rukoilen.
Herra, jo aamulla kuulet ääneni, aamun hetkellä tuon sinulle pyyntöni ja odotan vastaustasi.
Iloitkoot kaikki, jotka sinuun turvaavat,
loppumaton olkoon heidän riemunsa!
Sinä suojelet niitä, jotka rakastavat sinua,
sinä olet heidän ilonsa lähde.
Sinä, Herra, annat siunauksesi vanhurskaalle, sinun hyvyytesi suojaa häntä kuin kilpi."

Sanat olivat juuri sitä, mitä sisimmässäni huusin ja kaipasin: Jumalan apua ja läsnäoloa hänen sanansa kautta.

Tapasin joitakin ihmisiä aamureissullani, ja sain suunnattomasti rohkaisua. Jumala näki, mitä tarvitsin. Ylistän Häntä!

Löytämäni Alkon pullo teki tepposet. Vai liekö se ollutkin kaljatölkki. Kuitenkin uimapussini hönki alkoholimaisia haisuja, kun heitin sen selkääni. Kävin lunastamassa rahat löydöksistäni. Nyt pussukka on likoamassa ämpärissä.

Viime päivinä useat tupakanpolttajat, muun muassa, ovat päässeet rukousteni kohteeksi. Rukoilen joka kerta henkilön puolesta, joka on heittänyt tyhjän askinsa maahan ja minä sen sieltä noukin. Muutkin roskaajat pääsevät nauttimaan Jumalamme siunauksista. Ehkäpä puhkeaa ennen näkemätön herätys tupakanpolttajien keskuuteen? Herra sen voi lähettää.

Voin kuvitella, että siihen aikaan, kun oli orjia, heidän tehtävänsä olisi ollut taatusti kerätä roskat maasta ynnä tyhjät pullot, joita parempiosaiset nakkelevat mäkeen ihan vain laiskuuttaan.

Mitä teki Jeesus?

Hän otti orjan muodon, astui alas taivaasta ihmiseksi. Hän kumartui pesemään opetuslastensa jalat. Kun Pietari ei tykännyt ajatuksesta, että Mestari ja Opettaja pesee hänen pölyiset jalkansa, Jeesus näpäytti Pietaria. Jos tämä ei suostu, ei hänellä ole osuutta Jeesukseen.

Niipä Jeesus teki orjan hommat, pesi ja kuivasi opetuslasten jalat kontallaan lattialla kyykistellen.

Mitä Jeesus sanoi työnsä tehtyään?

"Te puhuttelette minua opettajaksi ja Herraksi, ja oikein te sanotte, sillä se minä olen.
Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, olette tekin velvolliset pesemään toistenne jalat.
Sillä minä annoin teille esikuvan, että myös te niin tekisitte, kuin minä olen teille tehnyt.
Totisesti, totisesti minä sanon teille: ei ole palvelija herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi.
Jos te tämän tiedätte, niin olette autuaat, jos te sen teette." Joh 13:13-

Tällaiset ajatukset ovat olleet tänään mielessäni, ja päivä on vasta puolessa. Kahvipullo odottaa valmiina, olen lähdössä Arin luo. Illalla on raamislaisten joulujuhla erään ystävämme luona. Minulle on myös kenties tulossa vieras, muinainen opiskelukaveri. Toivon, että saamme tapaamisemme sovitetuksi.

Olen tilannut kyydin Luther-säätiön tilaisuuteen, joka pidetään Adventtikirkolla, Asemakatu 22:ssa keskiviikkoiltana klo 18 lähtien. Jos Herra suo, menemme Arin kanssa sinne. Tervetuloa muutkin kynnelle kykenevät ja asiasta kiinnostuneet!

Mutta sitä ennen on vielä monta haastetta ja hauskuutta.

Herra olkoon meidän kaikkien kanssa tänään ja joka hetki. Iloa päivääsi, arvoisa lukijani!

jk. Varsinkin monta haastetta: Arilla oli korkea kuume, kun menin iltapäivällä. Peruin huomisillan menon ja jätin joulujuhlan tältä illalta väliin, kuten ystävän tapaamisenkin.

Mukavinta oli sittenkin olla vain Arin luona. Pian pääsen saunaan!

Hän käärii meidät rakkauteensa