Kategoriat: Ajankohtaista

Rakas lyhtymaisema meren rannassa

Lauhempaa, noin -8 astetta.

Olin illalla kuin Ellun kana. Yhtä naatti. Tahdonkin lisätä eiliseen, että ystäväni Päivyt soitti ja lauloi minulle, sekä illalla naisten kuoro. Oli täydellisen onnellinen päivä.

Heräsin viideltä, en tiennyt miksi. Rukoilin kuitenkin. Myöhemmin noustessani selvisi, miksi piti rukoilla. Eräältä ystävältä oli tullut viesti: lapsesta oli hätä! Rukousapua tarvitsi sekä äiti että lapsi. Herra auttakoon.

Aamullakin olin totaalisen poikki. Istuin keinussa ja ihmettelin. Päästäkseni tajuihini lähdin tietysti uimaan. Ei ollut ylen hieno kuvausilma, mutta kamera heilui mukana kuitenkin. Viritin Jumalalle laulua, jonka sanat olivat tutut, mutta sävel ei.
"Voisinpa Jeesuksestani,
nyt laulaa sydämestäni."

Piti pisti vauhtia töppöseen, että ehdin ammattiopistolle tukanleikkuuseen. Sain saman kivan tytön leikkaamaan, joka lokakuulla värjäsi hiukseni. Itse nuokahtelin tuolissani, kun väsytti niin.

Kampaajalta loikistelin Arin luo sairaalaan. Hän nukkui rauhallisesti ja hengitti hyvin. Voi, mikä ilo ja kiitosmieli! Melkein uskallan henkäistä: selvitään ilman antibioottia tästä kuumeilusta. Mutta paras lienee odottaa vielä, ennen kuin nuolaisen.

Katsoimme Arin kanssa messiaanisen uskovan opetusohjelmaa, jota olemme ennenkin katsoneet. Mies painotti seuraavia asioita:
- Lue Raamattua!
- Käy seurakunnassa!
- Rukoile!
- Herää valvomaan, Jeesus palaa pian takaisin hakemaan ne, jotka valvovat!

Tuo ei tarkoita, ettei saisi nukkua ollenkaan, vaan että on pysyteltävä edellä mainituilla tavoilla hengellisesti valppaana. Ei tule ryhtyä ryyppäämään ja rellestämään tai pieksemään vaimoaan/miestään/työntekijäänsä, sillä Raamattu vakuuttaa, että jos näin teemme, meidän Herramme tulee sinä päivänä. Meidän käy kalpaten siinä tapauksessa.

Tuo juutalaiskristitty luki puhuttelevan kohdan Raamatusta, Luuk 6. luvusta:

46. Miksi te huudatte minulle: 'Herra, Herra!' ettekä tee, mitä minä sanon?
47. Jokainen, joka tulee minun tyköni ja kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan - minä osoitan teille, kenen kaltainen hän on.
48. Hän on miehen kaltainen, joka huonetta rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle; kun sitten tulva tuli, syöksähti virta sitä huonetta vastaan, mutta ei voinut sitä horjuttaa, sillä se oli hyvästi rakennettu.
49. Mutta joka kuulee eikä tee, se on miehen kaltainen, joka perustusta panematta rakensi huoneensa maan pinnalle; ja virta syöksähti sitä vastaan, ja heti se sortui, ja sen huoneen kukistuminen oli suuri."

Tuo oli sikäli mielenkiintoinen opetus, että se käsitteli samaa asiaa, mistä puhuimme eilen raamiksessa:
"Ei jokainen, joka sanoo minulle: `Herra, Herra!`, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon." Matt 7:21

Spurgeon selittää tuota sanaa muun muassa näin: "Kuninkaamme ei ota valtakuntaansa niitä, joiden uskonto on Sanassa ja seremonioissa, vaan ainostaan ne, joiden elämä osoittaa oikean opetuslapsen kuuliaisuutta." -Valtakunnan evankeliumi.

Ja Spurgeon jatkaa: "Puhdasoppinen uskontunnustus ei yksinään pelasta meitä, se ei myöskään ole takuu siksi, että siinä ovat mukana papilliset puitteet ja jumalanpalvelustoimitus. Nämä ihmiset sanovat:`Herra, Herra`, ja todisteeksi lisäksi profetoivat ja saarnaavat hänen nimessään.

"Mikään saarna maailmassa ei pelasta saarnaajaa, jos hän itse ei toteuta saarnaansa.- - Ilman henkilökohtaista pyhyttä tämä pahojen henkien karkottaja ajetaan itse tiehensä. Se menestys, jolla hän kerskailee, on voinut liittyä hämmästyttävän monenlaisiin asioihin, ja kuitenkin hän voi olla tuntematon Kristukselle.

"Kolme kertaa kuvataan henkilön tehneen kaikki SINUN NIMESI KAUTTA, ja kuitenkaan Herra ei tiennyt mitään hänestä, joka niin vapaasti ja rohkeasti käytti hänen nimeään, eikä tahtonut sallia hänen jäävän seuraansa. Herra ei voi suvaita niiden läsnäoloa, jotka kutsuvat häntä "Herra, Herra" ja sitten tekevät syntiä." s.84

Tämän illan olen istunut keinussa, kutonut vähän ja kuunnellut jouluradiota, lukenut Raamattua, ollut väsynyt. Petri kävi töidensä jälkeen tuomassa sopivan johdon radiooni, ja nyt voin kuunnella radio deitä.

Toivotan siunattua yötä sinulle, arvoisa lukijani!

Luonto kumartaa Luojaansa, ja Hän antaa valonsa paistaa sekä pienille että suurille.