Kategoriat: Ajankohtaista

Sun ristis olkoon ainoa, tienviittaajani matkalla. Rakastan noita lyhtyvaloja!

Allekirjoittanut viettää tänään syntymäpäiväänsä, joka on lähempänä sataa kuin nollaa.

Pitsiä, pitsiä, joka puolella pitsiä, minne silmäni lensivätkään aamuisella uintimatkalla! Luojamme oli heitellyt valkoista lumiharsoa joka paikkaan, eikä voi kauniimpaa ollakaan!

Kello herätti puoli kahdeksalta. Tai ei herättänyt, sillä olin jo noussut. Minulla oli tapaaminen ystäväni Elisan kanssa Lähikuppilassa...

Tuli vieraita, palaan illalla piirin ja saunan jälkeen, jos olen vielä tolpillani :)

Saunan jälkeen kymmeneltä illalla.

Ihan käsi väsyi, kun päätin vastata jokaiselle facebook-kaverille henkilökohtaisesti "kiitos". Olipa hauskaa, että moni oli onnitellut. Itsekin lähetin onnittelut yhdelle kaverille.

Elisa tarjosi leivoskahvit siis aamulla minulle ja itselleen ja vietimme pienessä, sievässä kahvilassa tunteroisen. Jopa rukoilimme yhdessä hiljaa, vaikka muitakin oli lähipöydässä.

Kahvilasta singahdin avannolle. Matkalla soitin ystävälle ja laulaa lurautin hänen syntymäpäivänsä kunniaksi eräässä porttikongissa. Valokuvia otin runsain määrin, sillä luonto näytti jälleen Luojansa ihanuuden suurenmoisuutta! Ihastelin ja kaikesta olisi pitänyt saada kuva, mutta sehän on mahdotonta.

Uidessa on hyvä olla sukat jalassa ja huivi päässä, tarkenen paremmin. Hansikkaat olisivat tarpeen ovenripoja aukoessa, mutta ilmankin pärjään jotenkin. Ihana avantokokemus tänäänkin. Unohdin mainita uikkarit, mutta lukijat varmasti arvasivat, että se kuuluu oleellisena osana uimiseeni ilman muuta!

Tulomatkalla juttelin erään mummon kanssa, kun kuljimme samaa matkaa. Hän oli kauppaan menossa. Sain vinkin seurata erään ilmaislehden valokuvaussivuja. Olen heittänyt kyseisen mainoksen suoraan lehtijakeluun, mutta enpä heitä huomenissa. Otan vinkistä vaarin.

Kerroin mummolle uskosta Jumalaan ja Jeesukseen ja toivotin Jumalan siunausta alkaneeseen adventin aikaan hänelle. Hyvin tulimme juttuun.

Paistoin juhlallista syntymäpäiväruokaa, keräkaalta ja sipulia. Ystäväni Marja ilmaantui kukkien ja lahjojen kanssa ovelleni. Onneksi kaali on hänenkin lempiruokaansa. Kakkukahvit joimme päälle ja rukoilimme pikaisesti. Marjan kyydissä pääsin sairaalaan Arin luo.

Arilla ei ollut lämpöä, ei paljon rohinaakaan. Lima nousi komeasti, kun hän yski ja välillä hän nukkui levollisesti. Jospa Jumala armossaan antaisi lämpöilyn mennä ohi ilman antibioottia! Tämä pari kuukautta on jo armoa.

Seuraavaksi tuli meidän Petri ja toi toivotun lahjan minulle lapsiltamme: radion, jolla voin kuunnella radio deitä kaapelin kautta. Olenpa iloinen tuosta soittimesta. Söin jälleen, tällä kertaa Petrin seurassa, katoin pöydän kauniisti, joimme kakkukahvit ja rukoilimme ennen kuin hän lähti taas töihin.

Sitten tulikin raamislaisia ja heille olin kattanut kahvipöydän. Samaa kakkua riitti vieläkin. Sain lahjoja ja kortteja, osa tiesi syntymäpäiväni, osa ei. Meillä oli siunattu, syvällinen kokoontuminen.

Jahka vieraani lähtivät, pinkaisin saunaan. Minulla on vielä pari syntymäpäiväkorttia avaamatta. Ollut pikkuisen vilkas päivä. Huomenna luultavasti on rauhallisempaa.

Mutta olen kiitollinen tästä päivästä, Jumalan armosta, jota saan opetella tuntemaan, ystävistä, sukulaisista ja perheestäni. Toivotan nyt siunattuja yöunia, sinulle, arvoisa lukijani!

jk. Jos haluat, voisit huokaista kirjani puolesta.

Iltapäivän hämyä Arin luota tullessani.