Kategoriat: Ajankohtaista

Aamuiselta uintimatkalta silmiä hiveleviä näkymiä

Aurinko paistaa!

Aamuinen päänsärky on sopiva yllyke lähteä ulos. Kamera taskuun ja uikkarit laukkuun. Pussi "löytötavaraa" varten ei turhaan tänäänkään killunut mukana. Puolet maitopurkista irtoaa huomenna tämän päivän puteleilla.

Näin viime yönä unta. Tajusin unen sanoman vasta, kun kirjoitin sitä ylös. Viesti oli aivan selvä. Olin kiertämässä vanhaa kotiamme, joka oli autio ja karun näköinen. Naapurini oli kanssani, ja sanoin, ettei täällä ketään asu. Paikka oli ikävän näköinen niin kuin vain asumaton talo on. Naapuri keksi, että eräs ikkunoista on rikki tai auki ("Jumalan valtakuntaan tunkeudutaan väkisin", tulee mieleeni). Niinpä kömmimme siitä sisään.

Talon sisällä oli ylellistä! Siellä oli isoja saleja, pitkiä pöytiä, viiniä ja monenlaista ruokaa, herkkuja. Paljon tarjoilijoita, hovimestareita, pitkiä mattoja, juhlavaa sanalla sanoen.

Menin kolmen tarjoilijan luo, ja sanoin: "Halusin vain tulla käymään, sillä olen asunut täällä 14 vuotta neljän lapseni kanssa." Tarjoilijat olivat kuin toisesta maailmasta, eivät he vastanneet tai reagoineet, he toimittivat omia tehtäviään. Ilo oli vallitseva olotila tuossa asunnossa, salissa.

Seuraavaksi olin unessa talon ulkopuolella, mietin, onko naapuri vielä sisällä, sillä en ollut nähnyt häntä sen koommin. Lähetin tyttäreni etsimään naapuriani sisältä, sillä sanoin, että sinähän tunnet talon. Siihen uni päättyi.

Jumalan valtakunta näyttää ulkopuolisista tylsältä, ikävältä. Sellaiselta, ettei sinne tee mieli pyrkiä, sillä ei se näytä pitävän sisällään mitään hyvää.

Mutta ne, jotka uskaltautuvat sisälle, kohtaavat Jumalan valtakunnan todellisuuden, sen rikkaudet.

Talossa oli pitojen valmistelu loppusuoralla. Ymmärsin, että jo huomenissa paikka avataan, loppuvalmisteluita tehtiin.

Hyvä, arvoisa, lukijani: Kuninkaan Pojan häät alkavat tuota pikaa. Ei kannata enää odottaa, vaan on parasta mennä lyhintä tietä sisään niin kauan kuin aikaa on. Lyhin tie on tämä rukous:
"Herra Jeesus Kristus. Anna minun syntini anteeksi. Pelasta minut synneistäni ja ota omaksesi. Täytä minut Pyhällä Hengelläsi. Kiitos, että saan olla Jumalan lapsi ja Jeesuksen tähden pääsen taivaaseen."

Sitä ennen ja rukouksen jälkeen, usko, että Jeesus on Jumalan Poika, lihaksi tullut ihmisten, sinunkin Vapahtajasi, jonka veri on vuotanut Golgatan ristillä sinun syntiesi tähden. Usko on Jumalan lahja. Rukoilen, että Jumala armossaan lisää minulle uskoa, ja sinulle myös, ja antaa sinulle uskonlahjan, jos sinulla ei sitä vielä ole.

Sitten valmistaudumme Juhlaan! Kerromme toisillekin, että Juhlat ovat alkamassa. Rukoilemme ja kiitämme Jumalaa hänen armostaan, jota hän Jeesuksessa osoittaa meille.

Tänään menemme Arin kanssa Palosaaren kirkolle Kansanlähetyksen Kohtaamispaikalle. Aiheena on Rukous.

Siunausta ja iloa tähän päivääsi, arvoisa lukijani!

jk. Lisäsin eiliselle päivälle tekstiä tänään!

Kun me tunnustamme syntimme, Jeesuksen veri pesee meidät puhtaiksi ja meidän puetaan valkoisiin vaatteisiin, lahjavanhurskauteen. Se on armoa!