Kategoriat: Muu kirjoitus

Seppo Auranen luki Huutoniemen kirkossa tämän eilen. Opetuksen aihe oli RUKOUS. Sotamies Luukkonen kertojana.

Oli asemasodan aika. Miehet asuivat korsussa. Sotamies Ronkainen lähti hiihtelemään, tutkimaan vihollisen tuhoja lähistölle. Hän ei kertonut kenellekään lähdöstään.

Hiihdeltyään hyvän tovin Ronkainen tuli poltetun talon raunioille. Lähistöllä oli kaivo, jonka kansi oli palanut. Kaivonaukkoon oli kasautunut lunta. Ronkainen ei tietenkään voinut tietää kaivosta. Hän putosi sinne suksineen.

Onneksi sotamies Ronkainen oli uskovainen mies, joka tiesi Taivaan puhelinnumeron, joka on 5015 eli psalmi 50:15: Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.

Nyt, jos koskaan, Ronkaisella oli hädän päivä. Hän alkoi huutaa apua liejuisesa kaivossa, jossa ei onneksi ollut vettä. Mutta lieju veti Ronkaista koko ajan syvemmälle. Kaksi päivää Ronkainen huusi Jumalan puoleen kolmen lapsensa, vaimonsa ja itsensä tähden.

Sillä välin Jumala ei ollut toimeton, eivätkä myöskään sotamiehen kaverit. 11 miestä etsi Ronkaista, mutta tuloksetta. He lopettivat etsinnät turhina ja päättelivät, että vihollinen oli todennäköisesti napannut Ronkaisen.

Seuraavana yönä eräs sotamiehistä näki unta. Unessa hänelle sanottiin, ettei Ronkainen ole kuollut, vaan on jossain lähistöllä. Sotamies ei kertonut unesta kenellekään, arveli kuvitelleensa kaiken.

Mutta toisena yönä samainen sotamies näki jälleen unta. Nyt unessa kerrottiin hänelle, että Ronkainen on kolmen kilometrin päässä, ja hänelle sanottiin tietty maamerkki, joka auttaa Ronkaisen löytämisessä.

Aamulla sotamies ei edelleenkään kertonut toisille mitään, mutta hyppäsi suksilleen ja hiihti unessa kerrottuun paikkaan. Hän katseli ympärilleen rauniotalon lähistöllä, jossa lumi oli peittänyt kaikki jäljet.

Yhtäkkiä sotamies oli kuulevinaan ääntä ikään kuin maan alta. Hän löysi järkytyksekseen Ronkaisen kaivosta. Sotamies rohkaisi Ronkaista ja sanoi hakevansa kaverit apuun ja rohkaisi Ronkaista.

Miehet tulivat ja vetivät sotamies Ronkaisen ylös yhdeksän metriä syvästä kaivosta. Ronkainen ei saanut pahoja vammoja, joitakin paleltumia. Sisäisistä vammoista ei osata sanoa sen enempää. -

jk. En ole varma, oliko nimi Ronkainen vai Ronkanen, mutta tarina on tositapaus, oli nimi mikä hyvänsä.