Kategoriat: Ajankohtaista

Luonto-Polle!

Aurinkoa, pilvistä, pimeää jo varhain.

Pitää oikein miettiä, mitenhän se tämä päivä oikein menikään. Iltakirkossa silmäni alkoivat pilkkiä, vaikka tilaisuus oli sopiva. Paljon musiikkia ja ehtoollinen pääasiassa. Sain olla jakamassa ehtoollista. Ihmisiä oli alle 50.

Luin myöhään kirjaa, ja samaisesta syystä heräsin myöhään. Radio Vaasasta kuului hengellisen musiikin haastekonsertti aamupäivällä. Soitin sinne minäkin, toivoin laulua "Olen kuullut on kaupunki tuolla", ja se myös soitettiin. Lähetin Arille, raamattupiiriläisilleni sekä ystävilleni terveisiä radion kautta.

Tulossa on lasku lupaamalleni summalle. Tätä kautta kaupunkimme asukkaat saavat tukea äkillisissä hätätilanteissaan. Olen itse saanut sitä joskus samaisen Lähimmäiskotiyhdistyksen kautta, ja hyvältä apu tuntuu, kun sitä tarvitsee.

Päivälehdessämme Pohjalaisessa oli lähettämäni mielipidekirjoitus kuvan kera. Kuva on tosin lähes rippikouluaikainen, miten lienevät sen keksineetkin laittaa. Olisi heillä ollut uudempikin näkymä minusta. Mutta ehkä toimittaja arveli, että nuorempi versio naamastani on vähemmän ruttuinen. Oli rohkaisevaa, että kirjoitukseni julkaistiin.

Kun olin nyhjännyt puolille päivin sisällä, oli pakottava tarve lähteä uimaan. Yksi pullo tuli matkasaaliiksi, tyhjä tällä kertaa. Aina ei tärppää samalla lailla, mutta uskossa vaeltava on yhtä tyytyväinen joka tilanteessa. Siihen Raamattu kehottaa. Sanoopa vielä, että tyytyväisyys yhdessä jumalisuuden kanssa on suuri voitto.

Iltapäivällä kävelin toiseen suuntaan eli sairaalaan Arin luo. Hän oli yhtä iloinen kuin aina. Kuuntelimme pitkään Raamattua, minä kudoin ja vielä katsoimme seiskateeveetä, kun sain sen viimein toimimaan. Madonlukuja luin koko kapineelle, kun se muka väitti, ettei ole käyttöoikeutta. Se on paksu vale. Olen maksanut 20 euroa kortista, että saamme katsoa Arin kanssa kyseistä kanavaa.

Tero tuli jo saunasta, joten on minun vuoron kipaista löylyihin. Hyvää illan jatkoa, arvoisa lukijani!

jk. Tunnustan, että kaikki pari päivää sitten ostamani irtokarkit eivät näe joulua.

Kudon Romanian lapsille lapasia ja luen Veli Andreaan kirjaa. Monta rautaa samoilla tulilla.