Kategoriat: Ajankohtaista

Rakas meri marraskuussa

Ihan kaunis päivä, mikäli muistan vielä.

Päivä vilahti tosi vikkelästi. Pienoinen aamuvartio eilisen lämmitetyn kahvin kera kelpasi mainiosti, sillä menin kuppilaan tapaamaan ystävääni Elisaa. Nautimme päivän pullat ison kahvikupillisen seuraksi. Kuppilassa oli sopivasti väkeä lisäksemme. Vaihdoimme kuulumisia, jaoimme ajatuksia.

Elisa kipaisi jumppaan, minä uimaan. Bongasin rahatavaraa eräällä pihalla ja palatessani kuljin luonnollisesti samaa reittiä. Sen jälkeen tölkki lakkasi pihaa saastuttamasta. Rahaa se on 15 senttiäkin, varsinkin jos sen verran puuttuu maitopurkin hinnasta kassalla. Asiat on ajateltava parhain päin, niin elämä on mukavampaa sen jälkeen.

Uimapaikalla sattui pieni juttu, joka ilahdutti minua isosti. Olin pukeutumassa, toinen rouva oli jo ollut valmiina hetken. Hän totesi kolmannelle naiselle, että odottaa Paulaa, ja menee samasta ovesta sitten ulos.

On tutkittu asia, että jos kutsumme nimeltä toista ihmistä, se lämmittää sisintä. Niin minulle kävi. Tulin tosi iloiseksi. Itse en ole varma, olenko edes kuullut rouvan nimeä, sukunimen tiedän.

Menin päivällä Arin luo ja lähdimme äänestämään Huutoniemen kirkolle. Invataksi meidät vei sinne, odotti meitä ja samalla kyydillä tulimme takaisin. Olin kertonut Arille tutut ehdokkaat ja hän valitsi niistä omansa. Äänestimme eri henkilöä, mutta täysin yksimielisesti.

Palatessamme menimme vanhainkodin kirjastoon lukemaan hetkeksi. Kumma kyllä, Pohjalaista ei ollut vielä rosvottu. Eipä siinä juuri hyviä uutisia ollut. Kuolinilmoitukset tulee parhaiten luetuksi.

Vein Arin vuoteeseensa, laitoin ruuan tippumaan, Valitut Palat kuulumaan ja kävelin kotiin. Valokuvia otin matkalla tapani mukaan. Kyykistelin lammen rannalla ja metsikössä.

Soitin pari rukouspuhelua kotona ja sain myös. Laitoin viestin raamislaisille, että he voivat tulla luokseni lukemaan Raamattua jo ennen illan piiriä, jos ehtivät.

Pari naista ehti tulla. Luimme seitsemän lukua Matteuksesta ja lisäksi rukoilimme monien akuuttien asioiden puolesta. Eräs syöpää kolmannen kerran sairastava ystävä on tänään ollut virkeämpi, ja siitä kiitimme Jumalaa.

Toinen naisista sanoi, että kun sai viestini Raamatun lukemisesta luonani, Pyhä Henki hänessä ylisti Jumalaa. Se oli minulle vahvistus, että tämä ajatus ei ollut oma keksintöni, vaan Jumalan vaikuttamaa tahtomista ja tekemistä.

Raamiksen jälkeen kävin saunassa. Ilta on siis putkessa.

Pitäisiköhän huolestua, mutta en ole leiponut moneen päivään! Viime viikollakin vain kerran! Nyt syön ruuhkapäivinä leipomaani, mutta pian taas innostun, sillä mielessäni on jo muutama ohje.

Nyt toivotan vain hyvää yötä, arvoisa lukijani, ja kauniita unia.

En minä kuole vaan julistan Herran tekoja. Tuo Raamatun kohta tulee mieleeni tästä kuvasta.