Kategoriat: Ajankohtaista

Tunnelmointia.

Sää mitä mukavin.

Arin luona hyvä hetki. Aulikin kanssa pitkä lenkki. Aamulenkki päänsäryn karkottamiseksi. Pullobongaus. Tuttavan tapaaminen.

Kuuntelin Raamattua aamutoimia tehdessäni. Kun otin Raamatun käteeni myöhemmin ja jatkoin Markuksen lukemista siitä, mihin olin jäänyt, juuri kuulemani sana nousi tekstistä taas eteeni:
"Antakaa siis keisarille, mikä keisarille kuuluu, ja Jumalalle, mikä Jumalalle kuuluu."

Minä kuulun Jumalalle. Annan siis itseni eläväksi, otolliseksi uhriksi Hänelle. Tämä on minun järkevä, hengellinen jumalanpalvelukseni, Roomalaiskirjeen 12. luvun alku neuvoo minua.

Siivosin, leivoin jotain ja nyt odotan naisia lähetysompeluseuroihin. Saa nähdä, millaiset ne ovat! Ajatukseni on, että kahvittelemme, teemme käsitöitä, juttelemme ja rukoilemme. Luen joitakin lähettien kirjeitä kenties ja ehkäpä kirjoitamme yhteisesti kortteja joillekin heistä. Mutta rukoilemme joka tapauksessa ja keräämme kolehdin lähetystyölle.

Tero on matkalla kotilomalle. Terhikin kai tulee yötä myöten. Veljeni soitti, ja kertoi, että Petri oli näkynyt alueuutisissa. Aikuiskoulutuskeskuksen rakennustyö aloitettiin, ja Petri hitsasi jonkin putken, joka laitettiin paikallislehden ynnä muun tarpeellisen kera rakennuksen perustuksen alle, kuten ilmeisesti tapana on. Pitänee katsoa ohjelma Yle Areenasta. Tuollaista tapausta ei usein pääse juhlistamaan. Itse en ole tarkemmin ajatellen ollut koskaan mukana vastaavassa.

Sinulle siunausta perjantai-iltaasi, arvoisa lukijani! Jos olet vaasalainen, tervemenoa Ilkka Puhakkaa kuuntelemaan Vaasan kirkkoon viikonlopun aikana. Rukouksin ainakin voimme muistaa, ja luottaa, että Jumalan sana ei palaa tyhjänä, vaan tekee sen, mitä varten Jumala on sen lähettänyt.