Kategoriat: Muu kirjoitus

Eino J. Honkanen, Hengen uudistus. Kirjasta Täyttä elämää vuoden jokaiselle päivälle, Muroma/Honkanen

"Mutta hän kuuntelee Jumalan sanaa samalla tavalla kuin nautitaan tai kärsitään musiikkikappaleesta. Hän seuraa jumalanpalveluksen liturgiaa kuin näytelmää.

"Uskova sitä vastoin on siinä Jumalan edessä. Hän kuuntelee siinä Jumalan sanoman, joka koskee häntä henkilökohtaisesti. Se sana kurittaa ja tuomitsee hänet, se lohduttaa ja vapauttaa hänet. - Sinä päivänä jolloin saarna ei enää henkilökohtaisesti kosketa, uskonelämä on vaarassa.

"Pyhä Henki näyttää synnin ja kirkastaa Kristusta. Sellainen ihminen, jossa Pyhä Henki on saanut tehdä työtään, on Hengen kautta köyhäksi tullut, hän janoaa vanhurskautta, hänet ravitaan ja hänen on taivasten valtakunta. Hän tarvitsee parannuksen ja anteeksiantamuksen armoa. Tämä on iankaikkista elämää.

"Sellaiselle Kristuksen ansio on ainoa, josta hän pitää kiinni. Kristuksen veri on elinehto ja elämänlähde. Häne ei tunne mitään muuta pelastajaa kuin Jeesuksen Kristuksen ja hänet ristiinnaulittuna. Kristus on hänen puolustajansa, sovittajansa, pelastajansa - hänen koko elämänsä. Hän elää Kristuksessa ja Kristus hänessä."