Kategoriat: Ajankohtaista

Vaskiluodon sillalta kaunis merinäkymä tänä aamuna. Takana pakkasyö.

Aamu-uintireissulla aurinkoisia kuvia.

Tein erään testin, joka mittaa varhaislapsuuden traumoja tai mitä lie. Tehtäviin oli helppo vastata, tunsin olevani suhteellisen tervepohjainen ihminen. Kysymysten pohjalta päättelen, että kaikilla asia ei ole niin.

Esimerkiksi tämän tyyppisiä siinä kysytään:
- koetko, ettei sinua ole kukaan rakastanut, tarvinnut, etkö ole ollut kenellekään tärkeä
- koetko, että olet huonompi kuin muut
- pelkäätkö, että sinut jätetään, hylätään

Tuollaisia ongelmia minulla ei ole. Vanhempani oli pohjalaiseen tapaan rehellisyyteen, hyviin tapoihin ja ahkeruuteen ohjaavia. Työ on määrittänyt ihmisen arvoa aika pitkälle, mikä ei ole pelkästään huono asia. Mutta ei se ole pelkästään hyväkään.

Ihmisellä on arvo, koska hän on Jumalan kuva, vaikka hän ei tekisi mitään, jos ei pysty. Eri juttu on laiskuus, Jumalan lahjojen halveksinen ja hylkääminen.

Päätin aloittaa imuroimisen tänään, että ehdin saada sen päätökseen ennen huomisillan raamattupiiriä. Pääsinkin jo eteiseen asti. Sohvan alus on yököttävin imuroitava, mistä johtuen laistan sen silloin, tällöin. Sieltä pitää vetää ulos vaatelaatikko imuroimisen ajaksi, ja se on ärsyttävä homma. Kummallista, pikku juttuhan se on!

Olen kuivattanut omenasiivuja uunissa monia pellillisiä. Yleensä saan kovat oireet jo omenanhajusta, mutta nyt olen kestänyt sitä. Allerigiani on paremmalla mallilla. Vai siitäkö yskä johtuukin?

Lompsin aamulla uimaan. Kävely tuntuu hyvältä, vaikken ole vieläkään flunssaton. Pari ystävää, Aulikki ja Helinä, soittivat. Tein sen takia ylimääräistä lenkkiä. Yksin elävä, eli tässä tapauksessa minä, iloitsee enemmän ystävien puheluista kuin kiireellinen, perheellinen ihminen. Tämä on tullut nyt koetuksi.

Pesin pyykkiä ja mankeloin. Vaatteista tulee sievä pino, kun ne on litistetty mankelissa.

Tänä iltana pidän pyhäkoulua Metsäkalliossa. Lupauduin sinne vakituiseksi pitäjäksi. Pistän kitaran vireeseen ja otan mukaan. Pyhäkoulu on aina haaste ja rukouksen paikka vetäjälle.

Sitä ennen käyn Arin luona. Hänen tulehduksensa on laskemassa, crp vielä päälle sadan kuitenkin. Soitin ja kuulin, että Arilla oli kylpypäivä, hän voi mainiosti kuulemma. Sehän on ilo minulle.

Siirryn kahvinkeittopuuhiin ja rukoilen Helinän kiperän asian puolesta. Jumala on luvannut kuulla. Hän on uskollinen ja hyvä.

Siunausta päivääsi, lukijani!

jk. Tänään imuroin sohvan alta.

Ruska on ehtinyt Vaasaan