Kategoriat: Muu kirjoitus

Täyttä elämää vuoden jokaiselle päivälle. Urho Muroma/Eino J. Honkanen

"Sinunkin syntisi ovat Golgatan ristillä sovitetut. Sinunkin velkasi on siellä maksettu. Velkakirjasi naulittiin siellä ristiin. Syntisi pyyhittiin pois Jumalan kirjoista. Sinäkin tulit osalliseksi tästä yleisestä armahduksesta.

"Sinullekin lahjoitettiin pyhässä kasteessa koko Golgatan siunaus. Silloin sinä sait Karitsan häihin tarvittavan ihanan puvun. Kehtoosi laskettiin täydellinen siunaus Jeesuksessa Kristuksessa. Herra teki ihanan pelastusteon sinun kohdallasi.

"Et sinä sitä silloin ymmärtänyt. Et silloin osannut ottaa vastaan. Autuas olit lapsenuskossasi. Mutta sitten tulivat päivät, jolloin tietoisesti lähdit väärälle tielle ja vieraannuit Herrasta. Sinä rikoit sen armoliiton, jonka Herra oli kanssasi tehnyt pyhän kasteen hetkellä. Sinusta tuli tuhlaajalapsi.

"Herra on etsinyt sinua. Ennättävä armo on etsinyt sinua jo monella tavalla ja monta kertaa. Mutta sydämesi on pysynyt kovana. Hyvä Paimen on juossut jäljessäsi läpi korpien ja erämaiden. Vasta viime aikoina hän on saanut sinut pysähtymään ja hieman kuuntelemaan. Seuraus on ollut, että herätys on alkanut tehdä työtä sinussa." -Muroma

Olen ollut yli puolet elämästäni uskossa Jeesukseen. Vasta vähitellen "hän on saanut minut pysähtymään ja hieman kuuntelemaan". Vielä pitää vauhtini hidastua, että voisin kuulla paremmin Hyvän Paimenen äänen.

Henrik Perret kirjoittaa Kulmakivi 4/2010 pääkirjoituksessaan:

"Joskus kuulee, ettei pidä puhua papeista tai piispoista mitään "kielteistä", vaan pikemminkin pitää rukoilla heidän puolestaan. Kirkon johdon kannanottoja ei saa kyseenalaistaa.

"Mutta Uusi Testamentti kehottaa meitä valvomaan ja huolehtimaan toisistamme myös hengellisessä mielessä. Nyt kirkkomme on suuren valinnan edessä. Kansan ääntä kuullaan, mutta kuullaanko kirkkokansan ääntä?

"Kansan äänestä on tullut kirkon ääni. Kukaan ei voi olla huomaamatta, että kirkon kanta polttavissa kysymyksissä on sama kuin "kansan tahto".

"Voiko kirkko jatkaa tällä tiellä kadottamatta identiteettiään? Kansan ääni ei ole kirkon ääni. Se ei tarkoita, että kansa olisi aina väärässä. Kirkkokansan ääntä, uskovan kansan ääntä, tulee kuunnella. Mutta kirkkokansakin voi erehtyä.

"Kirkon äänen tulisi olla Hyvän Paimenen ääni. Jeesus sanoo:`Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.` Joh 10:27"

"Nyt on kirkkokansan kapinan aika.
Sen kansan, joka ei seuraa niitä paimenia, joilla ei ole Hyvän Paimenen ääni.
On konkreettisten tekojen aika.
Ne tulee alkaa seurakuntavaaleista.
Kirkko kuuluu niille,
jotka haluavat uskollisina Jumalan sanalle seurata Vapahtajaa." -Timo Junkkaala Hengellisillä syventymispäivillä elokuussa 2010 (Henrik Perret`n pääkirjoituksesta)